Ако ще се запасявате, вижте списъка на германците

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8238964 www.24chasa.bg

С паника или без, хората имат едно наум, за да тръгнат да купуват запаси заради задаващата се епидемия от коронавируса. Работата е там, че в такива ситуации повечето потребители просто трупат всякакви продукти, без идея нито за колко време ще им трябват, нито дали въобще ще ги употребят някога.

Затова е добре да се работи по принципа на германците. Там вече има примерен списък колко и какви продукти трябват на един човек за десетина дни, колкото примерно трае евентуална карантина. И в списъка има рационалност, защото от презапасяване няма полза, само ще задръстите къщата си. И дори и да не ползвате примерния списък на германците, всеки сам може да прецени какво ще му трябва, ако се наложи да остане дни наред вкъщи, без да излиза на пазар.

Най-важното обаче е хората, които пият редовно лекарства, да си ги набавят предварително.

Това не трябва да се оставя на случайността, защото често въпросните медикаменти са от жизнено значение за конкретния човек.

  • Защо всеки чете 9-те реда от позицията на US посолството различно

    Защо всеки чете 9-те реда от позицията на US посолството различно

    В понеделник вечерта посолството на САЩ в България излезе с позиция, в която се казват неща, основополагащи за демокрацията и правовата държава. Тя, разбира се, е свързана със случващото се в последните дни у нас. Интересното е, че всички страни в политическата турбуленция моментално започнаха да четат зад редовете и всеки откри някакъв смисъл