Ако ще се запасявате, вижте списъка на германците

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8238964 www.24chasa.bg

С паника или без, хората имат едно наум, за да тръгнат да купуват запаси заради задаващата се епидемия от коронавируса. Работата е там, че в такива ситуации повечето потребители просто трупат всякакви продукти, без идея нито за колко време ще им трябват, нито дали въобще ще ги употребят някога.

Затова е добре да се работи по принципа на германците. Там вече има примерен списък колко и какви продукти трябват на един човек за десетина дни, колкото примерно трае евентуална карантина. И в списъка има рационалност, защото от презапасяване няма полза, само ще задръстите къщата си. И дори и да не ползвате примерния списък на германците, всеки сам може да прецени какво ще му трябва, ако се наложи да остане дни наред вкъщи, без да излиза на пазар.

Най-важното обаче е хората, които пият редовно лекарства, да си ги набавят предварително.

Това не трябва да се оставя на случайността, защото често въпросните медикаменти са от жизнено значение за конкретния човек.

  • Държавата не трябваше да отстъпва за маските

    Държавата не трябваше да отстъпва за маските

    Много обществена енергия се пропиля на тема маски, бурки и прочее безсмислени препирни. Правителството даде заден и задължителното носене на маски бе отменено, което не беше правилно. Просто трябваше да промени размера на глобата, за да не изглежда толкова драстична. Професионалните протестъри организираха кампания
  • Доказано! Истината тук!

    Доказано! Истината тук!

    Сляпата вяра в безумни “новинарски” сайтове е опасна. Заглавия само от главни букви не трябва да се превръщат в стандарт РЯДКО се обръщам към читателя с призив. Аз самият рядко откликвам позитивно на публични призиви, защото искрено не обичам да ми казват какво да правя – поредният признак, че въпреки опитите си не съм излязъл от пубертета