Да си известен и да обявиш, ако си заразен - отговорно действие

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8314664 www.24chasa.bg

Да кажеш публично, че си болен от новия вирус, не е срамно, а напротив - отговорно поведение.

Видяхме го при известни хора по света. Сега такъв пример има и в България - председателят на КРИБ Кирил Домусчиев обяви, че е заразен с коронавируса.

Казва го без страх и паника и с твърдата заявка, че спазва карантина и всички предписания на лекарския екип.

Отговорното в такова поведение е, че така могат да бъдат изследвани всички, които са имали контакт, и да се вземат мерки за неразпространение на вируса.

И второ - така известни хора дават пример, че се събразяват с наложените ограничения и че при извънредното положение те важат за всички. И в ситуация на пандемия няма разделение на бедни и богати, на известни и неизвестни.

И още едно важно послание има в публичното обявяване, че си заболял от вируса - че той може да зарази всеки, няма списък с предпазени. Поради това е много важно всички предписания на властите да се спазват и няма място за демонстрации - напротив, пазете се сами, защото недосегаеми няма.

  • Продължение на Сръбско-българската война в Югозападна Северна Македония

    Продължение на Сръбско-българската война в Югозападна Северна Македония

    Село Вевчани, където на кукерски панаир онзи ден изгориха българското знаме, се намира в югозападната част на Република Северна Македония (РСМ). Името и историята на това село са тясно свързани с българщината. В хрониките на селото се споменава за първо българско мъжко училище “Свети Спас”, а през 1890 г. за девическо училище “Надежда”
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност