Да си известен и да обявиш, ако си заразен - отговорно действие

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8314664 www.24chasa.bg

Да кажеш публично, че си болен от новия вирус, не е срамно, а напротив - отговорно поведение.

Видяхме го при известни хора по света. Сега такъв пример има и в България - председателят на КРИБ Кирил Домусчиев обяви, че е заразен с коронавируса.

Казва го без страх и паника и с твърдата заявка, че спазва карантина и всички предписания на лекарския екип.

Отговорното в такова поведение е, че така могат да бъдат изследвани всички, които са имали контакт, и да се вземат мерки за неразпространение на вируса.

И второ - така известни хора дават пример, че се събразяват с наложените ограничения и че при извънредното положение те важат за всички. И в ситуация на пандемия няма разделение на бедни и богати, на известни и неизвестни.

И още едно важно послание има в публичното обявяване, че си заболял от вируса - че той може да зарази всеки, няма списък с предпазени. Поради това е много важно всички предписания на властите да се спазват и няма място за демонстрации - напротив, пазете се сами, защото недосегаеми няма.

  • Детските градини не стигат - бързо махнете трите пречки

    Детските градини не стигат - бързо махнете трите пречки

    Може и да няма бейби бум в България, но от години местата в детските градини в големите градове не достигат. Строят се нови заведения, но и те не са достатъчно, пък и строителеството е скъпо и бавно. Затова кметовете търсят варианти да решат този проблем и явно вече са намерили подходящите варианти - предлагат да се строи в по-малки общински имоти
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга