Доброволците и дарителите - за пример днес

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8327120 www.24chasa.bg

Доброволците и дарителите - ето две страни от суровите ни делници, които с жестовете и действията си правят по-приемлива картината.

Един от тях е младият лекар д-р Цветан Попов, който не се е поколебал да остане в инфекциозната клиника на Александровска болница в София по 24 часа в денонощие, и то без срок докога ще продължат дежурствата му там. Има и много други млади лекари, които правят същото, за да помогнат на своите по-опитни колеги в идващите особено трудни дни и седмици.

Млади хора без дипломи за лекари или медицински сестри пък се отзоваха на призива на “Пирогов” да помагат в дезинфекцията на института.

И големите, и по-малки фирми, както и частни лица също се включват - с дарения не само за жизненоважна апаратура, но и за поощрение на лекарите, медицинските сестри, санитарите, за всички здравни работници, които посрещат опасността от коронавируса на първа линия. Със сигурност ще се включат и още доброволци и дарители - само така ще сме по-силни, за да се справим с изключително трудната ситуация.