Дарителите ще са повече, щом видят за какво са парите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8340212 www.24chasa.bg

От скромните 10-20 лева до десетки и стотици хиляди - това е пътят на даренията към спешната болница “Пирогов”. В неделя директорът на болницата проф. Асен Балтов отчете за какво отиват събраните 1,3 милиона лева от дарителите.

Реанимационни легла със специфично оборудване, модерни респираторни апарати, инфузионни помпи, безжични системи за рентгенови “снимки”, два реанимационни поста с негативно налягане за детската реанимация - ето за това са използвани даренията в “Пирогов”.

Когато хората разберат, и то навреме, че парите, които са дарили на болниците, са използвани ефективно за доставянето на нови модерни апарати, с които пълноценно ще се лекуват заразените с коронавирус, тогава ще изпитат удовлетворение, че са помогнали. Всеки според възможностите си. И със сигурност ще последват нови дарения и още прояви на солидарност. Ако в тези времена не сме солидарни, кога друг път ще покажем, че най-важното е човешката опора.

  • Милиарди левове чакат икономиката да тръгне

    Милиарди левове чакат икономиката да тръгне

    Едни поне 30 млрд. лв. май чакат икономиката да тръгне нагоре, за да бъдат похарчени. Поне така може да бъдат разчетени последните данни на БНБ, които показват, че сумата на депозитите е с толкова по-голяма от тази на кредитите. (Виж 8-а стр.) По принцип привличането на влогове се смята за най-стабилния източник за финансиране на заеми
  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо