Дарителите ще са повече, щом видят за какво са парите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8340212 www.24chasa.bg

От скромните 10-20 лева до десетки и стотици хиляди - това е пътят на даренията към спешната болница “Пирогов”. В неделя директорът на болницата проф. Асен Балтов отчете за какво отиват събраните 1,3 милиона лева от дарителите.

Реанимационни легла със специфично оборудване, модерни респираторни апарати, инфузионни помпи, безжични системи за рентгенови “снимки”, два реанимационни поста с негативно налягане за детската реанимация - ето за това са използвани даренията в “Пирогов”.

Когато хората разберат, и то навреме, че парите, които са дарили на болниците, са използвани ефективно за доставянето на нови модерни апарати, с които пълноценно ще се лекуват заразените с коронавирус, тогава ще изпитат удовлетворение, че са помогнали. Всеки според възможностите си. И със сигурност ще последват нови дарения и още прояви на солидарност. Ако в тези времена не сме солидарни, кога друг път ще покажем, че най-важното е човешката опора.

  • Тази година се видя - освен вируса заразна е и човещината

    Тази година се видя - освен вируса заразна е и човещината

    В годината, която си отива след малко повече от месец, на фона на големите изпитания, на които ни подложи коронавирусът, още по-ярко изпъкват добротата, човещината, всеотдайността. Добре, че е така, защото, когато десетки разделителни линии са плъзнали в обществото, има нужда от примери, които да ни обединяват
  • Всеки, тръгнал за площадни изяви сега, да декларира, че отказва лечение

    Всеки, тръгнал за площадни изяви сега, да декларира, че отказва лечение

    Протестите вече не са срещу Борисов или срещу Гешев, а срещу правото на близките ни да поемат дъх “80 към 20” - това вече далеч не е само схема за запазване на работните места в засегнати бизнеси. За все повече хора с този символ може да се опишат отчаяните им опити да си поемат въздух. 80 насечени вдишвания