Дарителите ще са повече, щом видят за какво са парите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8340212 www.24chasa.bg

От скромните 10-20 лева до десетки и стотици хиляди - това е пътят на даренията към спешната болница “Пирогов”. В неделя директорът на болницата проф. Асен Балтов отчете за какво отиват събраните 1,3 милиона лева от дарителите.

Реанимационни легла със специфично оборудване, модерни респираторни апарати, инфузионни помпи, безжични системи за рентгенови “снимки”, два реанимационни поста с негативно налягане за детската реанимация - ето за това са използвани даренията в “Пирогов”.

Когато хората разберат, и то навреме, че парите, които са дарили на болниците, са използвани ефективно за доставянето на нови модерни апарати, с които пълноценно ще се лекуват заразените с коронавирус, тогава ще изпитат удовлетворение, че са помогнали. Всеки според възможностите си. И със сигурност ще последват нови дарения и още прояви на солидарност. Ако в тези времена не сме солидарни, кога друг път ще покажем, че най-важното е човешката опора.

  • Полфрийман и горчивият вкус за дефицит на справедливост

    Полфрийман и горчивият вкус за дефицит на справедливост

    Когато миналия септември съдът пусна предсрочно на свобода Джок Полфрийман, осъден за убийство на студент, се разрази обществена буря. На практика наказанието на Пофрийман намаля сериозно - 6 години и половина. Главният прокурор тогава Сотир Цацаров атакува решението за предсрочно освобождаване пред ВКС
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга