Администрацията да не изпада в ступор

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8363693 www.24chasa.bg

Българската администрация не бива да изпада в ступор, защото нейното бездействие се отразява пряко на икономиката. Хиляди неща - разрешения, наеми, указания, лицензи са необходими, за да може утре, когато епидемията премине, бизнесът да продължи да съществува. 

Защото дори и държавата да подпомогне заетите, парите в хазната ще свършат, ако няма работеща икономика. Затова е изключително важно всеки един от администрацията просто да си върши работата - нищо повече. Това е истинската солидарност.

Ако днес един предприемач не получи разрешение за строеж, утре няма да започне строителство, съответно още хора няма да имат работа, няма да се създава национално богатство и няма как да се пълни хазната. Да, лекарите и медицинските сестри са най-важни. Те са на първата линия, но всеки трябва просто да изпълнява задълженията си дори и в карантина. Не може да замира държавата - няма как. И това е истинската солидарност и доброволчество. Не бива да се приемат санитарните мерки като някаква скатавка.

Показателно е как за дни обещаваната от години електронна администрация се появи в живота. Можело, значи.

  • Висок акциз за добавките, от които се правят ментета

    Висок акциз за добавките, от които се правят ментета

    Новата наредба, която приравнява оводненото сирене с имитиращите продукти и то вече няма да може да бъде наричано сирене, е стъпка в правилната посока. Правилна, но не достатъчна. Срещу алчността на т.нар. бизнес трябва здрава ръка. Нека цената бъде свободна, но да бъдат наказани производителите на имитиращи продукти
  • Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Уважаемият вицепремиер Томислав Дончев вчера от трибуната на парламента сподели, че енергията, обхванала една част от българското общество, която е на площадите, ще бъде пропиляна, ако не доведе до промени. Какво трябва да се промени според него - законодателната рамка, дори и конституцията, за да може държавата да изпълни една от основните си