Администрацията да не изпада в ступор

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8363693 www.24chasa.bg

Българската администрация не бива да изпада в ступор, защото нейното бездействие се отразява пряко на икономиката. Хиляди неща - разрешения, наеми, указания, лицензи са необходими, за да може утре, когато епидемията премине, бизнесът да продължи да съществува. 

Защото дори и държавата да подпомогне заетите, парите в хазната ще свършат, ако няма работеща икономика. Затова е изключително важно всеки един от администрацията просто да си върши работата - нищо повече. Това е истинската солидарност.

Ако днес един предприемач не получи разрешение за строеж, утре няма да започне строителство, съответно още хора няма да имат работа, няма да се създава национално богатство и няма как да се пълни хазната. Да, лекарите и медицинските сестри са най-важни. Те са на първата линия, но всеки трябва просто да изпълнява задълженията си дори и в карантина. Не може да замира държавата - няма как. И това е истинската солидарност и доброволчество. Не бива да се приемат санитарните мерки като някаква скатавка.

Показателно е как за дни обещаваната от години електронна администрация се появи в живота. Можело, значи.

  • Да си признаем - за 3 дни стана
чудо с българското образование!

    Да си признаем - за 3 дни стана чудо с българското образование!

    Ако нещо хубаво се случва при тази зараза, то е успешният преход към дистанционно обучение “Виновен” е Красимир Вълчев, който откакто е просветен министър тласка учители, ученици, родители и издателства в тази посока Ако нещо хубаво се е случило напоследък с неочакваното бедствие, това е успешното въвеждане на дистанционното образование
  • Яна Маринова в дома си
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Яна Маринова: Нека бъдем обединени в това да опазим здравето си, морала си (Видео)

    "Останете си вкъщи, мили приятели! Нека бъдем обединени в това да опазим здравето си, морала си. Да не се превръщаме в затворени същества, които само се оплакват от това, което се случва. Ние не можем да го променим. Можем да го променим само ако повярваме, че можем да започнем нещата от начало. Да работим от вкъщи, от домашния си офис