Размисли в самоизолация

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8367182 www.24chasa.bg
СНИМКА: Ройтерс

Човечеството се изправя пред чудни предизвикателства. Както би казал един местен бръснар: "Това, Пеце, е шамар за всички. Глобален шамар! Прекалихме с всичко! Започвам от себе си... и аз прекалявам."

Само до преди месец-два седяхме удобно във фотьойлите си и бистрехме разни теории за възможни сценарии, направени я от американците, които сега щели да сложат на колене китайската икономика, я за това как китайците с това ще отслабят позициите на САЩ и ЕС и "умишлено ни пускат смъртоносни вируси"...

Когато изведнъж хоп, ето я чумата, почука и на нашата врата. Изведнъж всички ние сме крайно разтревожени и убедени, че това не е шега и че не е имало още измислени сценарии за това зло. И сега какво?

Самозабравилото се човешко население ще трябва да усети на гърба си всичко това, което правеше на природата, на животинския свят, на планетата изобщо.

Сега седим вкъщи доброволно /не за дълго доброволно/ в полукарантина и размишляваме за това къде я оплескахме глобално. Но това има и добри страни, това е възможност всички да помислим за къде бързаме, с кого живеем, къде отиваме, какво се случва с нас, с децата ни. Е, сега всичко това ще продължи.

Ще приготвяме обяд вкъщи с всички салтанати, ще четем книги, ще слушаме много музика /поне аз/, ще започнем да учим и немски, а и да си припомняме неща, които сме забравили от основното и средното си образование. Сега е време за нас.

Това ще бъде дневник на един обикновен музикант от една малка държава Македония за това как прекарва дните си под полукарантина с цялата монотонност, забава, кавги, анализи за живота, към които всички те подтикват. "Stay tuned for more rock'n'roll", както биха казали "Рамоунс".

Продължаваме напред!

/БТА/

  • Да мислиш критично, е много по-различно от вярата в световни конспирации

    Да мислиш критично, е много по-различно от вярата в световни конспирации

    Има конспиративна теория, че Бил Гейтс е световен злодей и крои пъклени планове тайно да сложи чипове на хората чрез ваксини. Случайно ли се появи този вирус, който докара световна криза, питат се свръхподозрителни хора, които са 100% убедени, че не може да няма централен замисъл и суперзлодей. Тази теория явно се е разпространила толкова широко
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга