Вижте къде коронавирусът плъзна най-много на брой население (списък)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8368953 www.24chasa.bg
Швейцарска болница по време на заразата Снимка: Ройтерс

САЩ, Китай и Италия (в този ред) имат най-много случаи на коронавирус в света. Но когато се види броят на заразените на глава от населението, картината е съвсем различна, пише "Бизнес инсайдър".
Швейцария, а не Китай води в този списък, с 1340 случая на 1 милион души, следван от Испания и Италия.
Ето списък на държави, подредени по заразени на брой население, т.е. по гъстота на заразата (данните са към 26 март):
Швейцария 1340
Испания 1200
Италия 1190
Австрия 710
Белгия 540
Германия 480
Нидерландия 440
Франция 390
Иран 350
САЩ 210
Южна Корея 180
Великобритания 140
Китай 60
Тази подредба показва кои страни реално са най-ударени от заразата, тъй като тъкмо висок брой заразени на глава от населението поставя на изпитание здравните системи, пише "Бизнес Инсайдър".

Брой загинали спрямо население

Икономистът Георги Ангелов пусна на фейсбук страницата си графика, която сравнява държави по смъртни случаи на брой население.
Коментарът му е: "България предприе ранни мерки и предотврати безконтролна епидемия - страната се нарежда до Япония и Сингапур, на светлинни години от страните, в които мерките закъсняха.
Една от най-адекватните ранни мерки е затварянето на училищата и то още преди да се установи първият случай на коронавирус в България. Децата имат най-много контакти и чрез тях вирусите се разпространяват най-бързо (неслучайно грипните епидемии също се спират чрез грипна ваканция на училищата)."

  • Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    И най-големите оптимисти, и най-мрачните песимисти трябва да признаят, че сбъркаха - светът от вчера бавно се завръща въпреки всички апокалиптични прогнози. И черните лебеди, които сполетяха света с коронавируса, си заминават. Да си спомним колко ужасно изглеждаше бедствието с опасната коронавирусна зараза - в началото на март заради големите
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга