Къде е новият план “Маршал” за Европа

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8369398 www.24chasa.bg

Европейската икономика е в ступор и никой днес не може да каже докога ще продължи ситуацията със затварящите се един по един големи заводи, с поставените пред фалит малки и средни фирми, с колапса пред хората, работещи в туризма, транспорта, услугите.

Срещу това огромно предизвикателство Европа засега дава 37 милиарда евро - твърде малка сума, за да се загаси избухналият пожар след пандемията от коронавируса.

Да се каже обаче, че с едни 37 милиарда ЕС ще запази икономическо и финансово равновесие, ще е твърде смело. Не беше толкова отдавна - само преди месец и малко от Брюксел обявиха, че отпускат 200 милиона евро, за да се борят срещу заразата.

Още тогава написахме, че това е смешна и пренебрежимо малка сума срещу идващата заплаха. Сега, когато все още отчасти се вижда размерът на идващия циклон, макар да не се знае какво и колко ще помете по пътя си, от Брюксел отново не проявяват достатъчно солидарност и прозорливост. На Европа ѝ трябва нов план “Маршал” - колкото по-бързо, толкова по-ефективен ще е той.

  • Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    И най-големите оптимисти, и най-мрачните песимисти трябва да признаят, че сбъркаха - светът от вчера бавно се завръща въпреки всички апокалиптични прогнози. И черните лебеди, които сполетяха света с коронавируса, си заминават. Да си спомним колко ужасно изглеждаше бедствието с опасната коронавирусна зараза - в началото на март заради големите
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга