Слава богу, поне банките са здрави

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8375731 www.24chasa.bg

Въпреки сравненията, които мнозина са склонни да направят с последната световна финансова криза, сега ситуацията се различава по нещо коренно различно.

Преди 10 години банковата система бе изпаднала в колапс, трезорите преустановиха отпускането на кредити, много бизнеси пострадаха от това и дълго не можеха да се възстановят.

Сега банките са пълни с пари, много по-силни са в сравнение с преди и са много по-здрави. Фактът, че се предвиждат възможности за разсрочване на изплащането на кредити дори от физически лица за срок от 3 до 6 месеца, говори много.

Немалко хора ще останат без работа за кратко или за по-дълго. Възстановяването на пазарите няма как да стане за броени седмици, ще са необходими поне месеци, ако не и година. Затова разсрочването на кредитите дава възможност на хората да поемат глътка въздух, ако те и членовете на техните семейства са затруднени, без банките да пострадат особено от това.

  • Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    И най-големите оптимисти, и най-мрачните песимисти трябва да признаят, че сбъркаха - светът от вчера бавно се завръща въпреки всички апокалиптични прогнози. И черните лебеди, които сполетяха света с коронавируса, си заминават. Да си спомним колко ужасно изглеждаше бедствието с опасната коронавирусна зараза - в началото на март заради големите
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга