Георги Марков: Идиоти по време на чума!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8387673 www.24chasa.bg
Георги Марков СНИМКА: Архив

"Идиоти по време на чума! Оставка на Урсула фон дер Лайен!"

"Брюкселският неолиберален елит погреба Европа със своето безхаберие. Прав е австрийският канцлер Себастиан Курц, че от Брюксел не дойде нито едно добро предложение за справяне с коронавируса."

"По хиляда човека на ден умират в Италия, по хиляда умират в Испания, стотици - във Франция, но този неолиберален псевдоелит и медиите на Сорос не плачат за жертвите, не помагат на болните, а реват срещу Виктор Орбан. Бил въвел извънредно положение. Затворил училища, университети, минерални бани, кина и театри; затворил бил прочитата Унгарска оперета; ресторанчетата и малките сладкарници работели само от 11 до 15 часа; разходките в парковете били разрешени, ама само поединично; след 15 часа работели само магазините, банките, пощите и аптеките - в последното се влизало само един по един; движението между градовете било свободно, в това число и до столицата."

"При това извънредното положение било прието с над две трети, защото за него са гласували и депутати от опозицията - 137 от 199 гласа. Бил закупил шест милиона маски, сто хилади теста и 86 респиратора, ама не от Брюксел, а от Китай."

"Крайно време е Брюкселският псевдоелит да дойде на себе си. Да изживее комплексите от Орбан, след като пет години по-късно след 2015 дойде на неговия за мигрантската криза. Прави са унгарците в сайтовете че има идиоти по време на чума. Прав е и Орбан, като отговори на генералния секретар на съвета на Европа - Мария Бучич: "Моля Ви, като не ни помагате, поне не ни пречете".

"Урсула фон дер Лайен със своето безхаберие и безпомощност трябва да подаде оставка. На нейно място трябва да дойде д-р Лука Лорини - шеф на реанимацията в Бергамо, герой, който всяка минута се бори за живота на своите съграждани".

От Фейсбук

  • Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    И най-големите оптимисти, и най-мрачните песимисти трябва да признаят, че сбъркаха - светът от вчера бавно се завръща въпреки всички апокалиптични прогнози. И черните лебеди, които сполетяха света с коронавируса, си заминават. Да си спомним колко ужасно изглеждаше бедствието с опасната коронавирусна зараза - в началото на март заради големите
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга