Георги Марков: Идиоти по време на чума!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8387673 www.24chasa.bg
Георги Марков СНИМКА: Архив

"Идиоти по време на чума! Оставка на Урсула фон дер Лайен!"

"Брюкселският неолиберален елит погреба Европа със своето безхаберие. Прав е австрийският канцлер Себастиан Курц, че от Брюксел не дойде нито едно добро предложение за справяне с коронавируса."

"По хиляда човека на ден умират в Италия, по хиляда умират в Испания, стотици - във Франция, но този неолиберален псевдоелит и медиите на Сорос не плачат за жертвите, не помагат на болните, а реват срещу Виктор Орбан. Бил въвел извънредно положение. Затворил училища, университети, минерални бани, кина и театри; затворил бил прочитата Унгарска оперета; ресторанчетата и малките сладкарници работели само от 11 до 15 часа; разходките в парковете били разрешени, ама само поединично; след 15 часа работели само магазините, банките, пощите и аптеките - в последното се влизало само един по един; движението между градовете било свободно, в това число и до столицата."

"При това извънредното положение било прието с над две трети, защото за него са гласували и депутати от опозицията - 137 от 199 гласа. Бил закупил шест милиона маски, сто хилади теста и 86 респиратора, ама не от Брюксел, а от Китай."

"Крайно време е Брюкселският псевдоелит да дойде на себе си. Да изживее комплексите от Орбан, след като пет години по-късно след 2015 дойде на неговия за мигрантската криза. Прави са унгарците в сайтовете че има идиоти по време на чума. Прав е и Орбан, като отговори на генералния секретар на съвета на Европа - Мария Бучич: "Моля Ви, като не ни помагате, поне не ни пречете".

"Урсула фон дер Лайен със своето безхаберие и безпомощност трябва да подаде оставка. На нейно място трябва да дойде д-р Лука Лорини - шеф на реанимацията в Бергамо, герой, който всяка минута се бори за живота на своите съграждани".

От Фейсбук

  • Бунтът на невежите

    Бунтът на невежите

    Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм. Правителствата по света са поставени на изпитания. Те търсят пътища за ограничаване на щетите от сполетялата ни пандемия. Политиците се опират на знанията на стотици и стотици медици:

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо