Държавата не трябваше да отстъпва за маските

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8387942 www.24chasa.bg

Много обществена енергия се пропиля на тема маски, бурки и прочее безсмислени препирни. Правителството даде заден и задължителното носене на маски бе отменено, което не беше правилно.

Просто трябваше да промени размера на глобата, за да не изглежда толкова драстична. Професионалните протестъри организираха кампания, от която тъй и не се разбра какво толкова им пречет маските.

Дори и да не са убедени в безспорната им полза, със сигурност няма вреда. Както казва един американски експерт, ако си жаден и ти предложат чаша пълна 60, а не 100%, ще откажете ли.

Същото и с простите маски - те не предпазват 100%, но какво толкова има в носенето им. Дори съвсем самоделните механични прегради пазят.

Защо общественото мнение не настоява да се разбере как точно е влязла заразата в България. И как се разпространява из страната. Това е информация, която щабът все още дължи на обществото.

Пак повтаряме - честността е най-добрата политика. Ако има достатъчно информация, сами разбирате, че хората ще се пазят повече сами.

Материалът по темата четете тук.

  • Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    И най-големите оптимисти, и най-мрачните песимисти трябва да признаят, че сбъркаха - светът от вчера бавно се завръща въпреки всички апокалиптични прогнози. И черните лебеди, които сполетяха света с коронавируса, си заминават. Да си спомним колко ужасно изглеждаше бедствието с опасната коронавирусна зараза - в началото на март заради големите
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга