За прокурора, спекуланта на дезинфектанти и чистачката в блока

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8393956 www.24chasa.bg

В деня, в който “24 часа” написа на първата си страница, че спекула вдига цените на дезинфектантите до космически стойности, Софийската градска прокуратура излезе с препоръки към Йорданка Фандъкова...как домоуправителите да почистват жилищата по столичните квартали. 

Честно - решихме, че това е първоаприлска шега.

Затова и пратихме двама репортери да я проверят, за да установят, че става дума за реален почин.

Осъзнаваме, че всички за първи път сме в извънредно положение - население, власт, опозиция и правораздавателни органи. И приемаме, че в тази обща лодка всеки добронамерено иска да помогне с каквото може, за да излезем от тази зараза. Или пък злонамерено да я клати със силата, която има.

Но по-логично ни изглежда някак прокуратурата да проверява и наказва спекулантите, които вдигат цените на дезинфектантите, или продавачите на маски за по 15 лева парчето, да повдигат обвинения срещу наглеците, долетели от опасни точки на света и разхождащи се сред нас, без да спазват карантината.

Затова за прокурора - вероятно съкварталец на кмета на община “Средец”, препоръчал официално опита на Трайчо Трайков на Йорданка Фандъкова, която пък всъщност издала тази заповед на Трайчо... - усмивка със съжаление за изгубеното време. А времето в периода на извънредно положение е особено ценно и скъпо.

  • Полфрийман и горчивият вкус за дефицит на справедливост

    Полфрийман и горчивият вкус за дефицит на справедливост

    Когато миналия септември съдът пусна предсрочно на свобода Джок Полфрийман, осъден за убийство на студент, се разрази обществена буря. На практика наказанието на Пофрийман намаля сериозно - 6 години и половина. Главният прокурор тогава Сотир Цацаров атакува решението за предсрочно освобождаване пред ВКС
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга