Яна Маринова: Нека бъдем обединени в това да опазим здравето си, морала си (Видео)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8398040 www.24chasa.bg
Яна Маринова в дома си СНИМКА: ФЕЙСБУК

"Останете си вкъщи, мили приятели! Нека бъдем обединени в това да опазим здравето си, морала си. Да не се превръщаме в затворени същества, които само се оплакват от това, което се случва. Ние не можем да го променим. Можем да го променим само ако повярваме, че можем да започнем нещата от начало. Да работим от вкъщи, от домашния си офис. Да се отдадем на идеите си, които сме отритнали, забравили по пътя си, че те всъщност са създадени, за да ни направят щастливи", казва Яна Маринова в емоционално видео, което публикува във фейсбук. И добавя:

"Моментът, в който сме сами, не е за подценяване. В момента, в който си сам, можеш да обърнеш внимание на себе си, да си спомниш какво точно искаш да направиш, как искаш да го постигнеш, кои са нещата, които те дърпат назад, кои са хората, които те дърпат назад. Да обърнеш внимание на моментите, в които си станал силен. Да разбереш, че тези моменти обикновени не са ония, в които си се чувствал на върха, а онези, в които е имало време да променяш себе си към по-добро. Защото когато успееш да победиш себе си, тогава можеш да намериш истинския път към щастието.

Щастието е действие, правене, можене, но и мислене в правилната посока."

Тя предлага няколко варианта за запълване на свободното време вкъщи. Единият от тях е филмът й "Привличане", който е вече в ютюб:

А другият - да я видят в действие на театрална сцена. Специално за това в понеделник заедно с колегата й Свежен Младенов ще представят за първи път онлайн общата си постановка "Любовни писма" на режисьора Георги Михалков на живо от театър "Сити Марк Арт Център".

"Пиесата "Любовни писма" е отличена с номинация за "Пулицър". Постановката е на Варненския театър, играхме я из цяла България, представяме я веднъж месечно и в София, в "Сити Марк Арт Център", разказва Яна пред "24 часа".

В понеделник, 6 април, тя и колегата й ще я играят без публика в залата, но всеки може да ги гледа онлайн - на страницата на Маринова във фейсбук ще има линк, на който зрителите ще могат да ги гледат виртуално. За целта пред актьорите ще има оператор с камера, а режисьорът Георги Михалков ще е в ролята и на осветител, и на звуков оператор. Достъпът до виртуалната постановка ще е безплатен - през линка fb.com/yanamarinovaofficial, но ще има и друг линк, с който всеки да може да подкрепи работата на театралния екип с каквато сума прецени.

"Недейте да унивате. Направете така, че дори и онлайн хората да разберат за вашето съществуване. Нека да сме позитивни. Идва пролетта и вярвам, че тя ще изчисти този вирус от целия свят и ще можем наново да заживеем живота си. Нека мислим не само за пари, а за идеите си. Защото те са тези, които правят един свят щастлив и красив", категорична е актрисата.

  • Полфрийман и горчивият вкус за дефицит на справедливост

    Полфрийман и горчивият вкус за дефицит на справедливост

    Когато миналия септември съдът пусна предсрочно на свобода Джок Полфрийман, осъден за убийство на студент, се разрази обществена буря. На практика наказанието на Пофрийман намаля сериозно - 6 години и половина. Главният прокурор тогава Сотир Цацаров атакува решението за предсрочно освобождаване пред ВКС
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга