Силвия Лулчева: Вирусът използва нас за транспорт. Отказвам да изпълнявам тази услуга

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8399012 www.24chasa.bg

"Здравейте, казвам се Силвия Лулчева, по професия актриса", така започва обръщението на талантливата артистка, което се появи във фейсбук страницата на дирекция "Култура" към Столична община. "У дома съм. След първоначалната категорична съпротива да се озова в домашна изолация, осъзнах че този вирус, колкото и да е всемогъщ и всесилен, няма крака и използва нас хората за транспорт. Категорично отказвам да изпълнявам тази безплатна услуга", с лека ирония продължава Лулчева.

"Слава Богу, не се поддадох на градската паника да се презареждам с храна, защото веднага разбрах, че ако някой гладува в тези дни, то това няма да е тялото, а душата. Много капризна, своенравна и доста деликатна се оказа арестантката - моята душа. Но сега имам ново хоби. Всеки ден си измислям забавления, така че да й правя малки подаръци. И докато някой някъде някога има нужда отново от театър и артисти, си разменяме местата. Вместо вечер да слушам вашите аплодисменти, сега аз ще аплодирам от вкъщи лекари, учители, служители на реда, служители на чистотата, работници в градския транспорт, тези хора, които работят в хранителните магазини, пожарникарите, родителите, които работят от вкъщи, отглеждат децата си и им помагат в онлайн обучението, възрастни, ученици, студенти... Всеки един, който в тези дни показва нещо повече от професионализъм, показва дух, характер и не се поддава на заразата от болестта "Ами другите не спазват правилата, защо трябва аз да ги спазвам", казва актрисата.

"Всеки сам решава какво да направи, така че да предпази себе си и в името на общото благо аз оставам у дома. Прекрасен ден!", с тези думи завършва актрисата видеото.

  • Полфрийман и горчивият вкус за дефицит на справедливост

    Полфрийман и горчивият вкус за дефицит на справедливост

    Когато миналия септември съдът пусна предсрочно на свобода Джок Полфрийман, осъден за убийство на студент, се разрази обществена буря. На практика наказанието на Пофрийман намаля сериозно - 6 години и половина. Главният прокурор тогава Сотир Цацаров атакува решението за предсрочно освобождаване пред ВКС
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга