Георги Марков: Безсрамие по време на коронавирус

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8405705 www.24chasa.bg
Георги Марков

Приятели, благодаря ви за интереса към статията "Идиоти по време на чума!". Ето още едно потвърждение по въпроса:

Безсрамие по време на коронавирус

В Европа морът продължава. В четвъртък в слънчева Испания за един ден починаха над 950 души. Продължава трагедията в Италия с новината, че хиляди медицински сестри са починали, заразени от коронавирус, докато лекуват болните.

Вижте на 2 април с какво се занимава част от брюкселския елит: съдът на ЕС в Люксембург осъди Полша, Чехия и Унгария, че не са приели мигрантски квоти през 2017 г., както била решила ЕК. Не са осъдени брюкселските бюрократи, позволили на заразени с вируса от Ухан самолети да кацат на европейския континент.

ОСЪДЕНИ ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА СА 60 млн. европейци, защото не искат исляма и защитават християнството. Осъдени са унгарците, които всенародно въстанаха през 1956 г. срещу съветските танкови, чехите, които през 1968 г. също излязоха по улиците на Прага срещу съветските танкове и Полша, която през комунизма създаде 10-милионната "Солидарност".

Съветът на Европа на Сорос, чиито съд за правата на човека бъка от соросоидни активисти, вчера заповяда на България: "Чума, не чума, ще приемате Истанбулската конвенция". Вижте им проблема!

Столтенберг размаха пръст на Русия да внимава в картинката. И каква ирония - точно тогава самолет на Путин кацна на летище "Кенеди" в САЩ с 60 тона помощи, по договорка с "царя на НАТО" - президентът Тръмп. Тръмп е цар на НАТО, защото ако не са американците, Европа е със свалени гащи и ще плаща до дупка на Ердоган да ни пази. Кой е прав - секретар или цар, ще видим на някоя от следващите асамблеи.

За капак вчера, след двумесечно мълчание, във видео обръщение се появи и шефът на ЕНП Доналд Туск. Вижте му проблема - по време на чумата Орбан трябвало да бъде изключен от ЕНП. Направил бил от Унгария държава на вечното извънредно положение. Нищо, че извънредното положение в Унгария е обявено само, докато трае кризата с коронавируса; нищо, че законът за извънредните мерки в Унгария е приет с над 2/3 мнозинство от парламента и с депутати от опозицията; нищо, че президентът Янош Адер издаде Указ за обнародване на минутата; нищо, че унгарските мерки срещу вируса са малко по-меки от тези в другите страни в Европа. Така например кафенетата и ресторантчетата работят от 11 до 15 часа.

Страхотно безсрамие! Неслучайно премиерът на Словения Янез Янша - един от малкото премиерите от ЕНП реагира остро със следното писмо до Туск, в което го нарича неморален човек: "Скъпи Доналд, Словения се нуждае спешно от маски, респиратори и други необходими медицински пособия за борба с коронавируса. Моля те да ни ги пратиш незабавно! Предварително ти благодаря, твой Янеш".

Вижте с какво се занимава европейският елит в разгара на кризата: с Истанбулската конвенция, квотите за мигранти, Русия и Орбан! С този брюкселски елит бяхме дотук! Надявам се, че с края на коронавируса ще дойде и неговият край.

(От Фейсбук)

  • Опасно за живота: млад и самонадеян зад волана на мощна кола!

    Опасно за живота: млад и самонадеян зад волана на мощна кола!

    Млади и самонадеяни шофьори, седнали зад волана на лъскави мощни коли, карат сякаш са еднолични господари на пътя. Нито ограничения, нито правила за движение на пътя могат да ги стреснат. Е, ако стане някоя беля, родителите им - същите, които са им закупили мощното возило, ще ги отървават и от люти глоби, и от други, по-тежки наказания
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо