Чуха бизнеса за схемата 60/40, ама не съвсем

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8411798 www.24chasa.bg

Съмненията, че в кризата с коронавируса правителството предлага икономически мерки, които не са адекватни, би трябвало от днес да са с едно по-малко.

Защото бяха чути предупрежденията от бизнеса, че механизмът на мярката 60/40 не е добре измислен и тя не действа. И само няколко дни след приемането на мярката тя бе променена, така че държавата да поеме 60% от заплатата и осигуровките на застрашен от съкращение.

Но не бе чуто предложението работник от затворена фира да получава директно от НОИ 60% от възнаграждението си.

Но все пак остава надеждата, че занапред ще има по-голям чуваемост между политици и бизнес. Защото в пандемията с коронавируса няма място за пъчене кой е по-учен и кой по-добре разбира едно или друго. Има място единствено за солидарност и общи усилия за справяне с кризата. И за адекватни мерки във всяка една сфера, за да няма масово поражение - и за здравето на хората, и за това на икономиката.

  • Защо Кремъл иска Кирил и Методий напук на историята

    Защо Кремъл иска Кирил и Методий напук на историята

    Руснаците го прекалиха - такава беше общата реакция по повод онази изложба в Руския културен център в София, според която Кирил и Методий са “рeфoрмaтoри нa cлaвянcкaтa aзбукa, cъздaтeли нa църкoвнocлaвянcкия eзик, първи рaзпрocтрaнитeли нa грaмoтнocттa и прocвeтaтa в Руcия”. Пак по повод на азбуката президентът Путин съобщи по 24 май 2017 г