Георги Марков: Ще даря заплатата си лично, не чрез национализация

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8420291 www.24chasa.bg
ГЕОРГИ МАРКОВ

"Ще даря заплатата си за месец април, на която болница реша, след като я получа лично", коментира в личния си фейсбук профил депутатът и бивш конституционен съдия Георги Марков.

"Дарението е доброволен и личен акт. Никой не може да дарява от мое име, още по-малко чрез национализация на възнаграждението, което е конституционно установено от Великото народно събрание", пише още той в поста си.

Вчера след дълги и ожесточени дебати в парламента, депутатите единодушно приеха да се лишат от заплатите си до края на извънредното положение. Те ще се превеждат по сметката на здравното министерство и ще отиват за борбата срещу коронавируса.

Предложението дойде от управляващите късно снощи и получи подкрепата на всички народни представители в зала. Освен депутатите от заплати се лишават и министър-председателят, министри и членове на политическите кабинети.

  • План Б - бюлетини от вкъщи

    План Б - бюлетини от вкъщи

    Когато визионерите започнаха да анализират последствията от коронавирусната криза, ударила света, ето едно от нещата, за които бяха единодушни: ще се промени технологията на гласуване. И в България, и в цяла Европа карантинните мерки лека-полека отпадат. Но все още никой не може да каже със сигурност кога вирусът ще бъде окончателно победен