Георги Марков: Ще даря заплатата си лично, не чрез национализация

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8420291 www.24chasa.bg
ГЕОРГИ МАРКОВ

"Ще даря заплатата си за месец април, на която болница реша, след като я получа лично", коментира в личния си фейсбук профил депутатът и бивш конституционен съдия Георги Марков.

"Дарението е доброволен и личен акт. Никой не може да дарява от мое име, още по-малко чрез национализация на възнаграждението, което е конституционно установено от Великото народно събрание", пише още той в поста си.

Вчера след дълги и ожесточени дебати в парламента, депутатите единодушно приеха да се лишат от заплатите си до края на извънредното положение. Те ще се превеждат по сметката на здравното министерство и ще отиват за борбата срещу коронавируса.

Предложението дойде от управляващите късно снощи и получи подкрепата на всички народни представители в зала. Освен депутатите от заплати се лишават и министър-председателят, министри и членове на политическите кабинети.

  • Голямо “саниране” на автопарка? Звучи добре

    Голямо “саниране” на автопарка? Звучи добре

    Звучи разумно предложената схема за обновяване на автомобилния парк в България със зелен фокус. Сегашното състояние на автопарка е едно от многото незавидни последствия от прехода - у нас е пълно със стари коли, които димят. И лошият тренд е - колкото повече западните автомобилни пазари ограничават грохналите цапащи автомобили
  • Завещание на седмицата: Глоба и за качил се при пиян шофьор (видео)

    Завещание на седмицата: Глоба и за качил се при пиян шофьор (видео)

    Как въпреки по-малкото пътувания заради коронавируса пияните и дрогирани шофьори се увеличиха. И защо освен за тях, трябва да има санкция и за спътниците им. Вижте във видеозавещанието на седмицата с Мартинов. Една цифра, станала известна тези дни, надхвърли дневният брой заразени с коронавирус. 10 239 – точно толкова са хванатите пияни и