Георги Марков: Ще даря заплатата си лично, не чрез национализация

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8420291 www.24chasa.bg
ГЕОРГИ МАРКОВ

"Ще даря заплатата си за месец април, на която болница реша, след като я получа лично", коментира в личния си фейсбук профил депутатът и бивш конституционен съдия Георги Марков.

"Дарението е доброволен и личен акт. Никой не може да дарява от мое име, още по-малко чрез национализация на възнаграждението, което е конституционно установено от Великото народно събрание", пише още той в поста си.

Вчера след дълги и ожесточени дебати в парламента, депутатите единодушно приеха да се лишат от заплатите си до края на извънредното положение. Те ще се превеждат по сметката на здравното министерство и ще отиват за борбата срещу коронавируса.

Предложението дойде от управляващите късно снощи и получи подкрепата на всички народни представители в зала. Освен депутатите от заплати се лишават и министър-председателят, министри и членове на политическите кабинети.

  • Ъглошлайфът на Путин - опит да повтори салфетката на Сталин и Чърчил

    Ъглошлайфът на Путин - опит да повтори салфетката на Сталин и Чърчил

    Познавачи на Кремъл смятат, че Путин имал две-три важни амбиции. Сред тях те нареждат връщането на руския контрол върху Украйна, тоталната ерозия на НАТО и желанието му да превърне Русия в незаобиколим противник на Запада. Ясно е, че Русия търси реванш за загубата от студената война. Затова от години дрънка оръжия и анексията на Крим бе само част
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо