Да наричаш 60, 70 и 80-годишните хора "сухи съчки" е нацизъм

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8533939 www.24chasa.bg
Калина Андролова СНИМКА: Фейсбук

Мангъров е вълнуващ и със сигурност е специалист в своята област. Но щаба не ползва знания само от панкреатичната хирургия, както ни обяснява Мангъров. Като не му харесва Мутафчийски, какво ще каже за всички решения на държавите по света? Или там също са пълни тъпаци (коремни хирурзи), само Мангъров знае. Апропо, и в Швеция правителството искаше да въведе мерки, но беше бламирано от парламента. Неяснотата около антителата не е защото Мутафчийски е невеж, както се опитва да внуши Мангъров и не му прави чест".

"А защото излязоха много информации, че само една част от преболедувалите формират антитела. Много заболявания създават смесени поражения у пациентите и изискват мултидисциплинарен подход при опознаването им. Както и в случая при Ковид не е достатъчно само да си инфекционист. Така че със сигурност не Мангъров ще успее да даде решения по вируса. Специалисти от целия свят търсят варианти. Не ми харесва здравният дарвинизъм и тезата за сухите съчки".

"Да наричаш 60, 70 и 80-годишните хора "сухи съчки" ми звучи като нещо от доктрината на нацизма, където слабите, инвалидите и болните се унищожават, за да има здрава нация. Иначе да, мерките трябва да се разхлабват по-малко. И животът да си тръгне нормално. Нашите лекари също имат вече поглед върху това как се развива вируса, натрупва се информация, която ще позволи да се вземат по-защитени решения какво да се прави. Идеята дотук беше имунитетът на нацията да не се формира шоково и с много жертви. А да бъде плавно и с възможност за здравната система да реагира. Всякакви други спекулации за диктатури, за хаос, за лишаване от свобода, за невежество на щаба са политическа пропаганда на опозиционни говорители".

От фейсбук

  • Защо са важни “зелените коридори”

    Защо са важни “зелените коридори”

    “Зелените коридори” за ваксинация са другото име на хаоса, заяви разпалено един микробиолог, кандидат за депутат. Друг отговорен политик със замах ги определи като провал на плана за ваксиниране. С две думи - някои се опитват да превърнат “зелените коридори” и въобще поставянето на ваксините в удобна политическа боксова круша
  • Депутатът от ГЕРБ Георги Марков

    Георги Марков: Виктор Орбан напуска ЕНП

    Трите милиона избиратели на Виктор Орбан са във възторг. Партията „ФИДЕС” напуска неолибералното и олевяло ЕНП (Европейската народна партия). Това ЕНП не е онова ЕНП. ЕНП-то на великия обединител на Германия Хелмут Кол, на Жак Ширак, на Хосе Мария Аснар, на Едмунд Щойбер. Това не е ЕНП-то, което, водено от Мартенс и Орбан - като негов