Да наричаш 60, 70 и 80-годишните хора "сухи съчки" е нацизъм

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8533939 www.24chasa.bg
Калина Андролова СНИМКА: Фейсбук

Мангъров е вълнуващ и със сигурност е специалист в своята област. Но щаба не ползва знания само от панкреатичната хирургия, както ни обяснява Мангъров. Като не му харесва Мутафчийски, какво ще каже за всички решения на държавите по света? Или там също са пълни тъпаци (коремни хирурзи), само Мангъров знае. Апропо, и в Швеция правителството искаше да въведе мерки, но беше бламирано от парламента. Неяснотата около антителата не е защото Мутафчийски е невеж, както се опитва да внуши Мангъров и не му прави чест".

"А защото излязоха много информации, че само една част от преболедувалите формират антитела. Много заболявания създават смесени поражения у пациентите и изискват мултидисциплинарен подход при опознаването им. Както и в случая при Ковид не е достатъчно само да си инфекционист. Така че със сигурност не Мангъров ще успее да даде решения по вируса. Специалисти от целия свят търсят варианти. Не ми харесва здравният дарвинизъм и тезата за сухите съчки".

"Да наричаш 60, 70 и 80-годишните хора "сухи съчки" ми звучи като нещо от доктрината на нацизма, където слабите, инвалидите и болните се унищожават, за да има здрава нация. Иначе да, мерките трябва да се разхлабват по-малко. И животът да си тръгне нормално. Нашите лекари също имат вече поглед върху това как се развива вируса, натрупва се информация, която ще позволи да се вземат по-защитени решения какво да се прави. Идеята дотук беше имунитетът на нацията да не се формира шоково и с много жертви. А да бъде плавно и с възможност за здравната система да реагира. Всякакви други спекулации за диктатури, за хаос, за лишаване от свобода, за невежество на щаба са политическа пропаганда на опозиционни говорители".

От фейсбук

  • За пенсиите чуйте синдикатите - идеята е 
разумна

    За пенсиите чуйте синдикатите - идеята е разумна

    Всички знаем, че пенсиите у нас са ужасно ниски. През последните години управляващите вдигат с много повече от законовото швейцарско правило само най-ниските. Това е добре, но така се руши пенсионната система, а и не е справедливо. Да, немислимо е човек да преживява с 250 лв. на месец, но той може да се подкрепи чрез социалното подпомагане
  • Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Уважаемият вицепремиер Томислав Дончев вчера от трибуната на парламента сподели, че енергията, обхванала една част от българското общество, която е на площадите, ще бъде пропиляна, ако не доведе до промени. Какво трябва да се промени според него - законодателната рамка, дори и конституцията, за да може държавата да изпълни една от основните си