Борисов да “затяга” и “разхлабва” живота ни с ясна мярка като тази на Меркел

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8548948 www.24chasa.bg

Една част от българите започнаха да се държат така, сякаш са им били сигурна ваксина срещу коронавирус. Добре е да се радваме, че няма да носим маски по улиците и може да тичаме из парковете, но това не означава, че вирусът е преборен.

Хора, събудихме се на Гергьовден с 69 нови заразени! И “лошият” Борисов според част от фейсбук ни стресна пак, че “опасността не е преминала и това с парковете е само глътка въздух”. И още - ако броят на заразените ескалира, пак “затварят всичко”. Тези, които не вярват на медицинската статистика, на родното правителство, на Меркел, Макрон, Тръмп... (сред невярващите премиерът подреди и президента Радев), няма да бъдат убедени с нито един разумен довод. Така е не само в България.

Затова вероятно германското правителство преди ден огласи ясен критерий за намеса и затягане на мерките, ако случаите на заразени с коронавирус пак тръгнат нагоре. Ако броят им расте в продължение на 7 дни до повече от 35 случая на 100 хиляди души, местните власти в съответните райони на Германия ще върнат ограничителните мерки от преди 20 април. Тогава и там затвориха училища, магазини, детски площадки, стадиони...

Логично е България да направи своя мярка за броя на новите заболели и “затягането” или “разхлабването” на живота. И това е задължение на щаба на генерал Мутафчийски. Критерият да се огласи, да се следи, за да са убедени българите, че целта е не да се манипулират изплашени поданици, а да има живи такива.

Вижте материала по темата тук.

  • Протестирайте, но внимавайте да не ви употребят

    Протестирайте, но внимавайте да не ви употребят

    Млади и стари, хора от различни професии и социални прослойки издигат глас на протест - вече дни наред. Искат оставки, очакват борба с корупцията, настояват за справедливост. И точно накърненото чувство за справедливост е онова, което, на първо място, става повод за обществено напрежение, което един ден се излива в протестите на гражданите