Феновете на “Левски” не заслужават този цирк

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8578676 www.24chasa.bg

Няколко месеца единствената тема, която измества новините около пандемията от коронавирус в медиите и хорската мисъл, е “Левски”.

Ще го бъде ли, няма ли да го бъде? Кой ще е новият собственик? Феновете предатели ли са, или спасители? Трябва ли държавата да помага?

Вчера събитията бяха форсирани. Соченият за де факто собственик на клуба Васил Божков, чийто хазартен бизнес бе на практика сринат от държавата в рамките на няколко месеца, нареди на де юре мажоритарния акционер Георги Попов да ги джироса на министър-председателя на България Бойко Борисов.

Премиерът освен всичко друго е известен левскар и обяви, че държавата има инструменти да помогне на всеки клуб, стига да бъде променена собствеността му.

Това стана обаче не по начина, който очакваха всички. Божков изигра ход, след който премиерът изпадна донякъде в ситуацията, известна на шахматистите като “цуг-цванг”. Очевидно неслучайно бизнесменът, макар и за кратко, беше президент на федерацията по шах.

Ако Борисов беше приел акциите даже и за една секунда, той щеше да стане мажоритарен собственик на “Левски”, което поставя под въпрос неговата безпристрастност, при това не само във футбола.

Предположението на Божков може би е било, че ако премиерът не ги приеме, вероятно в очите на част от левскарската общност ще е човекът, който не е пожелал да ускори финансовото спасение на клуба.

Очевидно никой - може би освен Васил Божков - не беше готов за подобно развитие на ситуацията. Но има друго, което е много по-важно - феновете на “Левски”, а и клубът, който носи името на може би най-великия и обичан българин, не заслужават този цирк. Те не трябва да са опитни зайчета в някакъв странен политико-икономически експеримент.

Вижте материала по темата тук.

  • Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    И най-големите оптимисти, и най-мрачните песимисти трябва да признаят, че сбъркаха - светът от вчера бавно се завръща въпреки всички апокалиптични прогнози. И черните лебеди, които сполетяха света с коронавируса, си заминават. Да си спомним колко ужасно изглеждаше бедствието с опасната коронавирусна зараза - в началото на март заради големите
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга