Абитуриенти, бъдете честити, но спазвайте мерките в пандемията!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8592457 www.24chasa.bg

Коронавирусът помете абитуриентските балове и вероятно випуск 2020 ще запомни края на училището тъкмо с липсата им. Тъжно, лош късмет, но ситуацията, в която сме, учи.

Хубаво е, че все пак ще има изпращане в училищните дворове. Че близки, приятели и роднини, учители, съученици ще могат да изпратят абитуриентите. Че тези позволени в пандемията изпращания може да се излъчват онлайн. Не е добре, ако това става без спазване на правилата. Заразата е коварна, младите може да не усетят, че я носят, но техните майки и бащи, баби и дядовци, близки, приятели не дай боже биха я изкарали тежко. Затова е добре емоцията около завършването да се обуздае, маските да са по лицата, струпванията на много млади хора да се избягват, предписаната дистанция да се спазва, а празнуващите да не изскачат от прозорците на колите.

Жалко ще е, ако абитуриенти пренебрегват всички предписания  било на Копитото или по улиците, или по частни партита. Времената са сложни, не можем да си позволим отпускане след толкова много заразени и жертви по света и у нас.

Младостта е скарана с тишината и ограниченията, но е добре в пандемията днешните абитуриенти да проявят отговорност към всички - към връстниците си, семействата си, учителите си, най-възрастните. Това е добър вход към зрелостта.

  • Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    И най-големите оптимисти, и най-мрачните песимисти трябва да признаят, че сбъркаха - светът от вчера бавно се завръща въпреки всички апокалиптични прогнози. И черните лебеди, които сполетяха света с коронавируса, си заминават. Да си спомним колко ужасно изглеждаше бедствието с опасната коронавирусна зараза - в началото на март заради големите
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга