Убийство по поръчка, а къде остана честта на пагона

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8610447 www.24chasa.bg

Мнозина ще се шокират, че е възможно действащ офицер от Националната служба за охрана да е оплетен с поръчково убийство.

Както наскоро журналистът Слави Ангелов припомни по повод побоя над него, някои хора у нас все още живеят във времената на мутрите. Когато освен всичко друго имаше немалко действащи ченгета, които работеха на по две и три работни места. Един ден са полицаи и служители от НСО, на другия ден охраняват важните мутри на прехода, пазят олигарсите и семействата им.

Разбира се, за такива хора въпросът с честта на пагона, за която са загивали хиляди български офицери, не означава абсолютно нищо. Нищо! За тях единствено водещо са парите - няма никакво значение дали нарушават клетвата им към знамето и републиката, към реномето на службата, в която работят, или въобще дали искат да опазят личното си достойнство.

След този скандал обаче с офицера от НСО спешно трябва да се направи проверка колко от хората в службата са лоялни към нея.

  • Защо Кремъл иска Кирил и Методий напук на историята

    Защо Кремъл иска Кирил и Методий напук на историята

    Руснаците го прекалиха - такава беше общата реакция по повод онази изложба в Руския културен център в София, според която Кирил и Методий са “рeфoрмaтoри нa cлaвянcкaтa aзбукa, cъздaтeли нa църкoвнocлaвянcкия eзик, първи рaзпрocтрaнитeли нa грaмoтнocттa и прocвeтaтa в Руcия”. Пак по повод на азбуката президентът Путин съобщи по 24 май 2017 г