Убийство по поръчка, а къде остана честта на пагона

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8610447 www.24chasa.bg

Мнозина ще се шокират, че е възможно действащ офицер от Националната служба за охрана да е оплетен с поръчково убийство.

Както наскоро журналистът Слави Ангелов припомни по повод побоя над него, някои хора у нас все още живеят във времената на мутрите. Когато освен всичко друго имаше немалко действащи ченгета, които работеха на по две и три работни места. Един ден са полицаи и служители от НСО, на другия ден охраняват важните мутри на прехода, пазят олигарсите и семействата им.

Разбира се, за такива хора въпросът с честта на пагона, за която са загивали хиляди български офицери, не означава абсолютно нищо. Нищо! За тях единствено водещо са парите - няма никакво значение дали нарушават клетвата им към знамето и републиката, към реномето на службата, в която работят, или въобще дали искат да опазят личното си достойнство.

След този скандал обаче с офицера от НСО спешно трябва да се направи проверка колко от хората в службата са лоялни към нея.

  • Това не е спор за карикатури, а за лидерството на християнския и ислямския свят

    Това не е спор за карикатури, а за лидерството на християнския и ислямския свят

    Конфронтацията между френския президент Еманюел Макрон и турския държавен глава Реджеп Таип Ердоган (виж 10-а стр.) не е просто спор “за” и “против” карикатурите на пророка Мохамед, нито дискусия за това кой как разбира свободата на словото. Това, което се случва между тях, е фундаментален сблъсък, от който явно и двете страни вярват
  • Бойко Василев

    “Панорама” - журналистика, която не стои в агитките, а между тях

    Всеизвестно е, че не “Панорама” е причина и цел на протеста в петък вечер. Причакването на гости след предаването се е случвало и преди - през 2013-а и през 90-те. Ние уважаваме всичките си гости. Те се събират около една маса и изразяват различни мнения. Каним ги да отговарят на въпроси, а не да търпят публични обиди