Георги Милков за спора с руснаците: Няма "вы", няма "мы", благодарност трябва! (Видео)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8639347 www.24chasa.bg

Българи и руснаци взаимно се наричаме братушки. Понякога искрено, друг път с лека ирония, а се случва и да е с най-дълбоко презрение. С руснаците имаме два фундаментални спора, и двата са за благодарност. Те ни обвиняват, че не сме им достатъчно благодарни, задето са ни дали свобода, а ние им се сърдим, че въобще не са ни благодарни, задето сме им дали писмена.

И двата спора се разгарят циклично покрай определени дати. Когато дойде 3 март, обикновено руснаците клатят укорително глава и викат: “Ех, братушки неблагодарные, мы вас освободили, а вы...” Какво вы и какво мы, отвръщаме ние. Може би не щем постоянно да ви целуваме ръка? Но кой на кого трябва да целува ръка с благодарност - спорът се променя, когато дойде 24 май. Тогава е наш ред да ги наречем: Долни неблагодарници! 

Останалото вижте във видеото.

  • Когато ударите на живота не пречупват волята за знания - вижте историята на Ася

    Когато ударите на живота не пречупват волята за знания - вижте историята на Ася

    Потокът ежедневни грозни сюжети, които поднася животът (най-вече политическият) в България, често оставя извън взора и вниманието на обществото вдъхновяващи примери на достойни хора. Такъв е случаят с Ася. Нейната история показва как желанието, волята за знания и грамотност могат да победят превратностите на съдбата