Радио Китай: Американските политици, провокиращи разделение в Хонконг, ще навредят на себе си

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8651854 www.24chasa.bg

Неотдавна в американския щат Минесота чернокож мъж почина, след като бял полицай пристина с коляно врата му, въпреки че той многократно казва, че не може да диша. Това убийство предизвика вълна от протести в повече от 70 американски града, а по време на тях имаше и много прояви на вандализъм.

През миналата година ситуацията в Хонконг бе подобна, но американските политици сякаш забравиха как тогава проявяваха пристрастие към насилието и определяха вандалите като „борци за демокрация", коментира Радио Китай.

Светът видя как американските политици изопачават истината, преследвайки тесни политически цели и пренебрегвайки фактите. Сега, за пореден път те показаха своето истинско лице, разделяйки хората и предизвиквайки бунтове на различни места по света. Всъщност те се интересуват не от интересите на хората, а от свои политически интереси. Американските политици се интересуват не от благоденствието на хонконгците, а се опитват да използват безредиците там, за да попречат на китайското развитие.

Неотдавна Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще отменят особения търговски и митнически статут на Хонконг, заради решението на Пекин да приеме и въведе там закон за националната сигурност. Този, който нарушава интересите на друг, ще нарушава и своите. През миналата година активното търговско салдо на САЩ спрямо Хонконг достигна 297 милиарда долара. Хонконг е първи търговски партньор на САЩ и ако те продължат по сегашния курс американският износ ще понесе голям удар.

Освен това в Хонконг живеят 85 000 американски граждани, има и офиси на повече от 1300 компании от САЩ. Почти всички американски финансови институции оперират в района. Ако американското правителство наложи сериозен натиск върху Хонконг, американски компании и граждани ще избегнат ли загуби?

Американските политици не трябва да вредят на интересите на другите, така както и на своите. Решимостта на китайското правителство да поддържа суверенитета на държавата няма да се промени.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на