Детските градини не стигат - бързо махнете трите пречки

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8659563 www.24chasa.bg

Може и да няма бейби бум в България, но от години местата в детските градини в големите градове не достигат.

Строят се нови заведения, но и те не са достатъчно, пък и строителеството е скъпо и бавно. Затова кметовете търсят варианти да решат този проблем и явно вече са намерили подходящите варианти - предлагат да се строи в по-малки общински имоти, както и в партерни етажи и офис сгради.

И подкрепят идеята да се облекчат условията за изграждане на нови детски градини и ясли. Това ще даде шанс голяма част от децата, за които сега няма свободни места, да бъдат настанени в детска градина. И главното - решаването на този проблем, за който от години местните власти търсят както по-добри варианти, така и необходимите милиони за строителство, ще стане в близко бъдеще, а не след много години.

Резерви има и в идеята да се разширяват групите до 30 деца там, където това е необходимо - поне до трайното решаване на проблема. Затова колкото по-бързо паднат трите пречки в наредбите за ново строителство на детските заведения, толкова по-скоро ще се реши и въпросът с недостигащите места в градините и яслите.

  • Лекари и сега пътуват, не е лошо държавата да им плаща

    Лекари и сега пътуват, не е лошо държавата да им плаща

    Пътуващи лекари и рехабилитатори да се грижат за инвалидите по селата, предвижда правителствена стратегия за следващите 10 години. Идята не е лоша. Но предстои да видим реализацията, защото, както всичко в България, малкото камъче може лесно да преобърне каручката. В интерес на истината лекарите и в момента пътуват, за да лекуват
  • Бойко Василев

    “Панорама” - журналистика, която не стои в агитките, а между тях

    Всеизвестно е, че не “Панорама” е причина и цел на протеста в петък вечер. Причакването на гости след предаването се е случвало и преди - през 2013-а и през 90-те. Ние уважаваме всичките си гости. Те се събират около една маса и изразяват различни мнения. Каним ги да отговарят на въпроси, а не да търпят публични обиди