Вирусът е от лаборатория? САЩ и Китай имат обща тайна

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8677332 www.24chasa.bg

В пропагандната битка изскачат общи грехове

Ако знаех кой пусна коронавирусът и ви го кажа, ще трябва да ви застрелям” – това е лафът за такава световна тайна.

Вероятно нещо е знаел покойникът Бинг Лю, роден в Китай 37-годишен професор в Питсбъргския университет (САЩ).

На 5 май той е застрелян в дома си. Според университета той се е занимавал с коронавируса и е бил на прага на огромно откритие.

Според полицията обаче той или е бил убит, или се е самоубил по чисто лични причини. Вероятният убиец е открит също застрелян в колата си.

Аз лично вярвам на полицията, но и конспиратолозите имат основания, защото истината за този коронавирус е покрита с гъста световна мъгла. От време на време през мъглата се подава я някой крайник на истината, я оченце, което намига. Например миналата седмица “Уолстрийт джърнъл” съобщи, че според две групи учени

вирусът

се променял

прекалено бавно

Другите коронавируси еволюирали много бързо през първите няколко месеца, след като попаднат в човека, а едва след това забавяли. Следователно новият коронавирус е бил в човешка среда няколко месеца, преди да се появи в началото на декември според официалната версия.

Дали Бинг Лю не е бил на прага да докаже къде и кога е станала аварията? Ако знам и ви кажа, ще трябва да ви застрелям. Но известно е, че 2 дни преди застрахователното събитие държавният секретар на САЩ Майк Помпео казва в интервю пред ABC: “Вижте, най-добрите експерти засега смятат, че той (вирусът) е изкуствено създаден в лабораторията в Ухан. На този етап аз нямам причина да не вярвам.” Тук водещата му напомня, че според американското разузнаване съществувал научен консенсус, според който вирусът не е създаден от човека или генетически модифициран. Помпео отговаря: “Така е. Аз съм съгласен с това”. (https://abcnews.go.com/ThisWeek/video/secretary-state-mike-pompeo-70478299)

Още 2 дни назад - президентът Тръмп каза за вируса: “Ще видим от къде идва… Имаме хора, които го разследват много сериозно… Мисля, че накрая ще имаме много добър отговор евентуално. И Китай може да ни го признае.”

Притиснат от журналистите да изясни дали вирусът тръгва от китайска лаборатория, Тръмп отговори: “Не мога да ви кажа това. Не ми е позволено да кажа това.”

На Тръмп не му

било позволено

да каже нещо?

Значи и по-могъщи от него, които я нещо крият, я нещо си измислят. Очевидно световната фабрика за зелен хайвер работи с пълна сила! Вижте например колко лъжи се измислиха от авторитетни научни колективи за лекарството хидроксихлорохин: https://www.168chasa.bg/article/8657088

Но ако се върнем към първите дни на месец май, то явно и Тръмп, и Помпео отвръщат на мощен китайски залп. На 2 май органът на китайската компартия “Женмин жибао” се обръща към американското правителство с 10 въпроса. Първият – защо САЩ не предоставят нова информация за възобновения миналата година експеримент с модификации на вируса на птичия грип?

Съобщението било публикувано в списание Science през февруари 2019 г. И втори въпрос – защо през юли същата година е закрит медицинският институт по инфекциозни заболявания към американската армия във форт Детрик в щата Мериленд? Трети въпрос – защо пак тогава Министерството на здравеопазванто на САЩ разработва сценарий, който прилича на епидемия от COVID – 19?

И защо през октомври 2019 г. в Ню Йорк няколко американски организация плюс фондацията на Бил Гейтс организират така нареченото “Събитие 2012”, което също разиграва епидемия с подобен вирус, наречен хипотетично CAPS?

Но да не изброявам всичките 10 въпроса. Явно е, че американците знаят много за китайците, както и китайците знаят много за американците. Че това е съвместно знание, разбираме
още от
прословутата
публикация в
списание Nature
от 9 ноември 2015 г., озаглавена “Клъстер от вируси от тип SARS показват потенциал за поява при хората”. Автори са екипите на д-р Ралф Барик от университета на Северна Каролина в Чапъл Хил и на д-р Ши Женгли от Института по вирусология в Ухан (извинявам се, ако съм транскрибирал китайските имена неправилно). https://www.nature.com/articles/nm.3985

В тази публикация се описва как двете лаборатории създават вирусни “химери”, тоест изкуствени лабораторни вируси, в които се комбинират “гръбнакът” на SARS-CoV с протеиновата шипова обвивка на друг един коронавирус от прилепи, наречен SH014.

Този хибрид се закача и прониква в клетките на човешкия ензим ACE2 много по-лесно, отколкото стария SARS-CoV.

Това е буквално описание на новия SARS-CoV – 2, причината за днешната пандемия. Няма да навлизам в подробностите и да ме извинят вирусолозите за някои неточности в термините, текстът е труден за обикновен журналист като мен. Но описанието за действието на вируса химера също съвпада буквално. Причинява тежки респираторни заболявания и висока смъртност при по-възрастните лабораторни мишки, но най-младите го понасят без никакви симптоми.

Наличните лекарства се оказват безсилни. Опитите да се създаде ваксина са неуспешни.

Разбира се, има серия опровержения, че онези опити имат нещо общо с днешния вирус.

Но какво правят
лабораториите
със своите
“химери”?
Унищожават ги?

Абсурд, хвърлени са десетки милиони, за да ги създадат!

Официално се приема, че целта на всички тези изследвания е да разработват изпреварващо противодействия срещу евентуалните нови епидемии или нови биологически оръжия.

За да намерят противодействието, първо трябва да създадат заплахата, нали така? Получава се нещо като яйцето и кокошката – не се знае кое е истинската цел, биооръжието или лечението.

Само САЩ разполагат с над 200 биологически лаборатории, които се занимават с подобни разработки. За Китай не е известно, но явно не отстъпват. Според американците пробивът е тръгнал от лабораторията в Ухан. Според китайците виновна е закритата през юли миналата година армейска лаборатория в Мериленд.

Официалната версия за тази свръхмодерна лаборатория е, че се е появил дефект в системата за дезинфекция, но не е допуснато изтичане на опасни материали.

Още по-интересно е, че скоро след това, още през август, в САЩ възниква серия от респираторни заболявания, подобни на пневмонии.

Вината бе хвърлена върху електронните цигари, но така и не се разбра как точно става това. През октомври в Ню Йорк се състои споменатото в началото “Събитие 2012” за противодействие при епидемия със спонсорството на фондацията на Бил Гейтс, докато в същото време в Южна Каролина се състоят военни учения за действия при пандемия.

И пак точно по същото време в Ухан се състоят спортните игри за военни, на които според китайците вероятно американските състезатели са пуснали вируса. Дори е посочена конкретна изпълнителка – сержантът от резерва Маатие Бенаси, състезателка по колоездене и майка на 2 деца.

Естествено, тя напълно отрича. Естествено, всички отричат. Едно е ясно – и Китай, и САЩ знаят нещо, а посветените спазват омертата.

От време на време нещо все пак пробива през мъглата. Така например през април знаменитият френски вирусолог Люк Монтание заяви, че според него вирусът е създаден в лабораторията в Ухан. Вероятно учените са искали да направят ваксина срещу СПИН. “Взели са елементи от ХИВ вируса и са ги пренесли върху коронавируса.”

Люк Монтание е откривателят на вируса на СПИН и нобелов лауреат. Засега е още жив.

  • Да падне монополът на касата, но гаранцията за качеството къде е?

    Да падне монополът на касата, но гаранцията за качеството къде е?

    Че в здравеопазването ни има много криви пътеки, се е уверил на собствен гръб всеки българин. Реформа трябва да има, но каква да бъде? Сега отново се вади идеята да се премахне монополът на здравната каса. Звучи добре, че така щели да се повишат качеството и контролът на медицинските услуги, но реалистично ли е
  • Диляна Ценова

    Коментар на седмицата №1: В парламента гномове избиват комплекси

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи за изминаващата седмица. Този е №1 с 132 728 четения. Искат още чегъртане В средата на май записах за “24 часа” интервю с известния юрист проф. Пламен Киров по повод вероятността машинното гласуване да бъде обявено за противоконституционно. Ако това се случи, коментира професорът

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо