Христо Мутафчиев: На българското море дори и времето винаги е хубаво

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8706544 www.24chasa.bg
ХРИСТО МУТАФЧИЕВ

Избирам да почивам на Южното Черноморие. Първо, условията, които ми предлагат на това място, на което ходим със семейството ми от 5 г., са изключително добри. Второ, много е чисто. А да не говорим и за чистотата на морето - там вече се построиха доста пречиствателни станции. И не на последно място - цените са достъпни за джоба ни. Там дори и времето винаги е хубаво.

Ние не сме къмпингари, предпочитаме малки къщи или семейни хотели, където условията са истински лукс. Не си носим от вкъщи неща с нас, за да се чувстваме добре там - те достатъчно ни предразполагат.

Храним се по малки ресторанти, където храната е българска, вкусна и на нормална цена. Да, имаме на какво да се учим в обслужването, но предпочитам да си харча парите в България, отколкото в Гърция например.

Цялото ми семейство обича да почива на нашето море. Там, където ходим от години, дъщеря ми може да се учи да кара сърф, да кара кайт, има толкова много възможности. Тя си има приятели, своя компания, с която се забавлява. Особено в Поморие - едното място, на което обичаме да прекарваме летата си.

И тази година пак ще предпочета да отида на море в България, стига да ми остане малко свободно време от натоварената работа.

Но за да си почиваш, не е задължително да си на море. Имаме прекрасни планини, където всеки може да се почувства спокойно и добре. Ние сме си изградили навика, когато можем да избягаме от забързаното всекидневие, да отидем за малко до Родопите или в Стара планина. Нашата природа е най-хубава на целия Балкански полуостров, няма равна.

Има Божи пръст в това, че преди много години точно тук един конник е слязъл от кона си и е забил своето копие. Направил го е на най-красивото място на света. Трябва и ние повече да го оценяваме и да го пазим.

  • Лекари и сега пътуват, не е лошо държавата да им плаща

    Лекари и сега пътуват, не е лошо държавата да им плаща

    Пътуващи лекари и рехабилитатори да се грижат за инвалидите по селата, предвижда правителствена стратегия за следващите 10 години. Идята не е лоша. Но предстои да видим реализацията, защото, както всичко в България, малкото камъче може лесно да преобърне каручката. В интерес на истината лекарите и в момента пътуват, за да лекуват
  • Бойко Василев

    “Панорама” - журналистика, която не стои в агитките, а между тях

    Всеизвестно е, че не “Панорама” е причина и цел на протеста в петък вечер. Причакването на гости след предаването се е случвало и преди - през 2013-а и през 90-те. Ние уважаваме всичките си гости. Те се събират около една маса и изразяват различни мнения. Каним ги да отговарят на въпроси, а не да търпят публични обиди