И метрото до Витоша в капана “конфликт на интереси”

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8739823 www.24chasa.bg

Явно нещо не е наред у нас с предотвратяването на конфликта на интереси и осветяването на частните там, където се вземат важни за всички решения. Това се видя покрай скандалите около Радевия съветник “Prezident- Pl. Uzunov”. Вижда се и в случая с разширението на метрото до Витоша.

И тук аргументите на експертите да има ли подземна железница до Витоша, или е по-икономично да се разчита на автобуси до планината, се давят в дълбоките води на лобизма. Ако въпросният експерт (а преди това и кандидат за общински съветник) е имал договор с големи инвеститори от този район на столицата, а след това дава становища за софийската община, най-малкото е длъжен да огласи тези факти.

Вместо това сега изпада в ситуация да се брани, че това не било “конфликт на интереси”. Което само отново показва, че законът за лобизма трябва да се върне в политическия дневен ред.

  • Отваряйте си очите за измамници в турбуленцията

    Отваряйте си очите за измамници в турбуленцията

    Вече месец в България продължава политическата турбуленция. И в нея се активизират хора от всички етажи на обществото - от най-високите, та до сумрачните подземни етажи. Както е известно, в смутни и несигурни времена излизат мошеници от всякакъв вид и калибър. Това е за тях златно време, това е техният “ден година храни”
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи