Защо трябва да се учи повече биология

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8743645 www.24chasa.bg

След две години учениците ще се явяват на интегрирани тестове след 4-и, 7-и и 10-и клас.  Защо тази стъпка е в правилна посока?

Първо, защото ще настъпи своеобразно равенство между различните предмети и ще покаже на учениците, че всеки от тях им носи полезни знания.

Второ, защото след равенството ще дойде моментът и за по-голямата тежест на предмети като физика, химия и биология. А закъде сме днес без тези науки, особено без биологията?

Във времена на пандемии и опасности като сегашната от коронавируса е повече от наложително младите хора да научават повече за човешкото тяло, за това как може да пазят здравето си.

Ако учениците знаеха повече за природата на вирусите и бактериите например, едва ли щяха да се отнасят с пренебрежине към наложените мерки с трите Д, както и за носенето на маски на закрито. Предупреденият и информиран човек е наполовина спасен, а какво по-добро от това информацията и знанията да идват още от класната стая. Та ето затова например е много важно да се учи повече биология.

  • По-строги мерки срещу вируса там, където има повече случаи

    По-строги мерки срещу вируса там, където има повече случаи

    Да се затваря цялата държава заради увеличените случаи на заразени с коронавирус очевидно не е добра идея. Затова не само в България, но и в Германия, Франция, Англия не искат да се връщат към този тежък режим. Първо, защото хората допълнително се натоварват и изнервят, и второ - защото това пряко удря по икономиката
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи