Гечев (БСП) и Божков (Дубай): две речи - една теза

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8747183 www.24chasa.bg
Васил Божков

Дали е случайно, че в рамките на часове бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков и депутатът от БСП Румен Гечев изговорят удивително сходни опорни точки?

От Дубай, където се укрива, Васил Божков пусна във фейсбук ежедневната си обвинителна реч, но не в 8 сутринта, както обикновено, а към 14,30. Става ясно, че е проследил с внимание обсъждането в парламента по темата кой какво е внасял в бюджета от хазартния бизнес и кой е виновен за невнесеното.

Обсъждането е по искане на БСП, а Божков има особен интерес по темата и отдавна се опитва да направи тезата си централна в дневния ред. В днешния пост например той припомня свой по-стар, от 20 юни, за финансовия министър, "лъжите на управляващата хунта" и т.н.
И днес разборът му на парламентарния дебат е, че въпреки "поредните директни въпроси към лицата БМБ, ВИГ и МКС чия е отговорността за поведението на ДКХ (Държавната комисия по хазарта - б.ред.) през последните 5 години – отговори от тях отново няма".
И за да е ясно чии са инициалите, Божков добавя, че вината е на "Бойко, Влади и Менда".

Горе долу същата теза разви по-рано през деня Румен Гечев - първо по радиото, после от парламентарната трибуна - как виновни са същите - Горанов и правителството.

А защо да се гледат само последните 5 г.? БСП кой знае защо не се интересува какво е ставало с хазарта и правилата за облагане по-рано, например през 2013-2014 г., когато управляваше кабинетът на Орешарски.

Румен Гечев, който е зам-председател на бюджетната комисия, а навремето беше вицепремиер по икономическото развитие в кабинета на Жан Виденов (когато България преживя икономическа катастрофа), сега атакува, че има "политическа конфигурация от интересаджии" и "това управление трябва да си отиде". А както е известно, и Божков иска правителството да си ходи и подготвя политически проект. Е, очевидно започва подреждане на политическите схеми за следващите избори.

  • По-строги мерки срещу вируса там, където има повече случаи

    По-строги мерки срещу вируса там, където има повече случаи

    Да се затваря цялата държава заради увеличените случаи на заразени с коронавирус очевидно не е добра идея. Затова не само в България, но и в Германия, Франция, Англия не искат да се връщат към този тежък режим. Първо, защото хората допълнително се натоварват и изнервят, и второ - защото това пряко удря по икономиката
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи