Едни барове в Австрия подпалиха Европа, защо сега ги пускат

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8752732 www.24chasa.bg

Скибаровете в планинското градче Ишгъл подпалиха половин Европа с коронавирус. Заразата плъзна от Австрийските Алпи и твърде бързо стигна до Италия и Англия, до Скандинавието, Франция и Германия много преди европейците да разберат за опасността в средата на февруари.

Сега навсякъде растат случаите на заразени в цяла Европа, защото мерките са по-меки. В България също. И въпреки това непрекъснато се чуват гласове - искаме мачът да е пред 12 хиляди души, искаме нощни барове и дискотеки.

И после се чудим защо имало огнище на заразени във Варна.  Ще видим и каква нова вълна ще има след мача в сряда за купата на България. А после пак ще искаме да се спазват трите Д - дистанция, дисциплина, дезинфекция. И ще се чудим защо има толкова много заразени. На път сме да си провалим лятото заради едните дискотеки и нощни барове. А животът и без тях може да е хубав.

  • От глупост ли някой налива масло в огъня заради "Росенец"? Едва ли

    От глупост ли някой налива масло в огъня заради "Росенец"? Едва ли

    Шефът на НСО бе принуден да подаде оставка след канонадата между премиер и президент. Поводът е известен на всички - поведението на гардове от службата при акцията на Христо Иванов да стъпи на брега на парк “Росенец”. Последвалата акция на прокуратурата в кабинетите на президентски секретари и съветници пък стана повод за протест, който събра леви