Някой голям “мъжкар” плаши Иво Никодимов, и то анонимно

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8769644 www.24chasa.bg

Някой голям “мъжкар” изпратил анонимен SMS на репортера на БНТ Иво Никодимов - с очевидната заплаха, че може да се повтори инцидентът, при който журналистът бе бит в Борисовата градина преди 3 г.

И заплахата идва минути след като се излъчи репортажът на Никодимов с бизнесмена Пламен Бобоков. За тези, които не са го гледали, на уточняващ въпрос на Никодимов бизнесменът Бобоков казва следната реплика: “Не ме гледайте, че като ви видя, така малко се притеснявам. Няма да ви отговарям на вас.” Разбира се, няма смисъл да се търси връзка между раздразнението на бизнесмена и отправената заплаха към Никодимов.

Както и не може да има съмнение, че авторът на заплахата е някой голям герой, нищо, че се крие в анонимността на съобщението. Но ако Никодимов не иска да сезира наказателните институции, те задължително трябва да потърсят въпросния “мъжкар”. Защото заплахата към журналист, който върши работата си отговорно, е заплаха както към обществената телевизия, така и към свободата на словото.

  • По-строги мерки срещу вируса там, където има повече случаи

    По-строги мерки срещу вируса там, където има повече случаи

    Да се затваря цялата държава заради увеличените случаи на заразени с коронавирус очевидно не е добра идея. Затова не само в България, но и в Германия, Франция, Англия не искат да се връщат към този тежък режим. Първо, защото хората допълнително се натоварват и изнервят, и второ - защото това пряко удря по икономиката
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи