Като няма идеи за политика, идва риалити

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8786465 www.24chasa.bg

Шоуто, което политикът от “Да, България” Христо Иванов направи на брега до Бургас, подсказва две неща. Първо, че като свърши сезонът на риалититата по телевизиите, има ниша за този вид художествено творчество в социалните мрежи. Второ, че когато идват избори, трябват избиратели, но липсват идеи за политика, остава само зрелището.

За целта ти трябват една гумена лодка и двама съратници - общинар и активист (нали някой трябва да снима). Трябва и драматизъм в сюжета, затова политикът Иванов, преди да стъпи на брега, патетично обяснява пред камерата каузата си за “парчето земя, което е публично-държавна собственост”.

Всъщност каузата малко се губи в общия фон на “щурма” и “десанта”. Така накрая случката остава в жанра на комичното, не на политическото.

Ако Христо Иванов иска да постави на масата сериозен проблем и да търси решение, би могъл да подходи някак по-традиционно. Да потърси публичност, дебат, политически спор с опонентите - в спора се раждат истината и добрите решения. Би могъл да потърси публична среща с Ахмед Доган.

Но как да стане това в общата атмосфера у нас сега? Няма политическо говорене, няма нормален разговор за политики, но за сметка на това прелива от скандали и партийни кавги.

  • Деница Сачева заслужава похвала, че изръмжа на т.нар. майки

    Деница Сачева заслужава похвала, че изръмжа на т.нар. майки

    Министър Деница Сачева заслужава похвала, че честно каза това, което си мислят хиляди, че т.нар. майки на деца с увреждания превърнаха в професия демонстрирането на уврежданията им и присламчването към всякакви демонстрации. Разбира се, че е ужасно да имаш дете, на което се налага да се движи с количка
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи