Протестирайте, но внимавайте да не ви употребят

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8814585 www.24chasa.bg

Млади и стари, хора от различни професии и социални прослойки издигат глас на протест - вече дни наред. Искат оставки, очакват борба с корупцията, настояват за справедливост.

И точно накърненото чувство за справедливост е онова, което, на първо място, става повод за обществено напрежение, което един ден се излива в протестите на гражданите. Както се казва, протестите - това са предпазните клапани на демокрацията. По-добре да има протести, отколкото действия извън конституцията и законовите правила.

Лошото е, че все се намират сили, които се опитват да извлекат изгода от подобни ситуации. Затова днес апелът към протестиращите е да бъдат бдителни, да внимават и да не допускат да бъдат употребявани. А в момента не се знае кои и какви са провокаторите, като онези, които в късните часове на вторник щурмуваха вратите на бившия партиен дом с бутилки и червена боя.

Протестът трябва да се опази мирен, за да не вземат връх силите на злото. Протестирайте и по-добре това да е до 22 ч, защото явно провокаторите се развихрят по късна доба.

  • Деница Сачева заслужава похвала, че изръмжа на т.нар. майки

    Деница Сачева заслужава похвала, че изръмжа на т.нар. майки

    Министър Деница Сачева заслужава похвала, че честно каза това, което си мислят хиляди, че т.нар. майки на деца с увреждания превърнаха в професия демонстрирането на уврежданията им и присламчването към всякакви демонстрации. Разбира се, че е ужасно да имаш дете, на което се налага да се движи с количка
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи