Протестирайте, но внимавайте да не ви употребят

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8814585 www.24chasa.bg

Млади и стари, хора от различни професии и социални прослойки издигат глас на протест - вече дни наред. Искат оставки, очакват борба с корупцията, настояват за справедливост.

И точно накърненото чувство за справедливост е онова, което, на първо място, става повод за обществено напрежение, което един ден се излива в протестите на гражданите. Както се казва, протестите - това са предпазните клапани на демокрацията. По-добре да има протести, отколкото действия извън конституцията и законовите правила.

Лошото е, че все се намират сили, които се опитват да извлекат изгода от подобни ситуации. Затова днес апелът към протестиращите е да бъдат бдителни, да внимават и да не допускат да бъдат употребявани. А в момента не се знае кои и какви са провокаторите, като онези, които в късните часове на вторник щурмуваха вратите на бившия партиен дом с бутилки и червена боя.

Протестът трябва да се опази мирен, за да не вземат връх силите на злото. Протестирайте и по-добре това да е до 22 ч, защото явно провокаторите се развихрят по късна доба.

  • А защо изобщо са необходими направления

    А защо изобщо са необходими направления

    Направленията за болните от COVID-19 стават електронни, което е безспорно похвално. Но здравият разум задава един въпрос - защо изобщо са необходими направления за каквото и да било. Нима не е ясно на всеки човек, че ако те боли коремът, ти е необходим хирург, а ако кашляш, трябва рентгенова снимка. Не може ли пациентите да ходят при т. нар
  • Всеки, тръгнал за площадни изяви сега, да декларира, че отказва лечение

    Всеки, тръгнал за площадни изяви сега, да декларира, че отказва лечение

    Протестите вече не са срещу Борисов или срещу Гешев, а срещу правото на близките ни да поемат дъх “80 към 20” - това вече далеч не е само схема за запазване на работните места в засегнати бизнеси. За все повече хора с този символ може да се опишат отчаяните им опити да си поемат въздух. 80 насечени вдишвания