Който продължава да твърди, че няма вирус, е престъпник

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8860452 www.24chasa.bg

Всеки, който твърди, че китайският вирус е безобидно нещо и че ще изчезне през лятото и че процентът на новооткрите случаи не се променя, независимо от нашето поведение, наистина е пълен глупак.

В България нарастват пациентите в болница защото лечението е дълго и все по-големият абсолютен брой препълва болниците. Те не се опразват или не стоят същите. Впрочем това се отнася и за броя на умрелите. 6-7-8 изглежда някак малко на фона на Ню Йорк, но всъщност за България това е страшно много.

Тъй че всеки, който дрънка глупости, как се манипулирали данните с повече тестове, за да спрат протестите или да отидат на море в България, е просто престъпник. Препълването на болниците е ясен критерий, който няма връзка с броя тестове. Просто като се почустват зле, хората отиват на лекар. И на все повече млади и здрави им се налага да лежат в болница.

Вирус има, проумейте го, но наистина няма как да се заключи отново държавата, просто си променете поведението - носете маски и стойте надалеч от други хора, не е сложно.

  • Парламентарните мравки тръгват от начина, по който избираме депутати

    Парламентарните мравки тръгват от начина, по който избираме депутати

    БСП изгуби 10% от депутатската си маса - от 80 народни представители в началото на този парламент вече са 72-ма, след като 6-има напускат червената група. И в този парламент доста депутати се разроиха вън от групите си, но това се случва във всяко Народно събрание след 1990 г. Или партийното ръководство изключва “предатели”
  • Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Уважаемият вицепремиер Томислав Дончев вчера от трибуната на парламента сподели, че енергията, обхванала една част от българското общество, която е на площадите, ще бъде пропиляна, ако не доведе до промени. Какво трябва да се промени според него - законодателната рамка, дори и конституцията, за да може държавата да изпълни една от основните си