Глупашки ивенти ще убият революцията

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8864530 www.24chasa.bg

Каквото и да си говорим, започналите много зрелищно антиправителствени протести се спихнаха жалко и са на път да станат първите провалени протести в новата ни история.

Причини за това - много, но ни се иска да обърнем внимание и на един аспект, а именно кд целия пиарски кич с т.нар. ивент мениджмънт, който се прилага към тях. Значи да заявим ясно: хората, които протестираха в началото, бяха там спонтанно и не са били платени. По-късно се появиха и хора, които подпомагат със средства организацията на протестите. Което също е легитимно действие.

Това, което убива революцията, са т.нар. пиари, които се вмъкнаха между паричните средства и протестиращите и почнаха да ги “усвояват”, както правят и друг път. Прахосват ги за безобразни дейности, за да докажат пред спонсора си “разходи”. Всичките тези тениски, свински уши, пъдпъдъчи яйца, фалшиви банкноти са тъпотии, които може би са изглеждали оригинални в главата на някой затлъстял копирайтър, но революцията не е нова лимонада, която се “лаунджва” на пазара. Изобщо идеята да “мърчандайзваш” метеж е зашеметително глупава и постигна това, което ГЕРБ не са си и мечтали - протестите да утихнат сами. Нали знаете, че да се хвърля храна, е грях. И че у нас има хора, които покрай кризата стават повече, които не могат да си позволят дори свински уши, а вероятно пъдпъдъчи яйца не са опитвали изобщо в живота си.

  • Мажоритарен вот! Така се сменя системата

    Мажоритарен вот! Така се сменя системата

    Докато юристи и политици коментират може ли да се свика Велико народно събрание, кой има право да е инициатор на такъв важен политически акт, темата за мажоритарния вот отново е на ръба и може да бъде засенчена. Всъщност на референдума през 2016 г., иницииран от Слави Трифонов, над 2,5 милиона граждани гласуваха “за” мажоритарни избори
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи