Глупашки ивенти ще убият революцията

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8864530 www.24chasa.bg

Каквото и да си говорим, започналите много зрелищно антиправителствени протести се спихнаха жалко и са на път да станат първите провалени протести в новата ни история.

Причини за това - много, но ни се иска да обърнем внимание и на един аспект, а именно кд целия пиарски кич с т.нар. ивент мениджмънт, който се прилага към тях. Значи да заявим ясно: хората, които протестираха в началото, бяха там спонтанно и не са били платени. По-късно се появиха и хора, които подпомагат със средства организацията на протестите. Което също е легитимно действие.

Това, което убива революцията, са т.нар. пиари, които се вмъкнаха между паричните средства и протестиращите и почнаха да ги “усвояват”, както правят и друг път. Прахосват ги за безобразни дейности, за да докажат пред спонсора си “разходи”. Всичките тези тениски, свински уши, пъдпъдъчи яйца, фалшиви банкноти са тъпотии, които може би са изглеждали оригинални в главата на някой затлъстял копирайтър, но революцията не е нова лимонада, която се “лаунджва” на пазара. Изобщо идеята да “мърчандайзваш” метеж е зашеметително глупава и постигна това, което ГЕРБ не са си и мечтали - протестите да утихнат сами. Нали знаете, че да се хвърля храна, е грях. И че у нас има хора, които покрай кризата стават повече, които не могат да си позволят дори свински уши, а вероятно пъдпъдъчи яйца не са опитвали изобщо в живота си.

  • Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Коментар на седмицата №1: Херо Мустафа: Българите могат да спрат корупцията

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №1 и е събрал над 188 000 прочитания: Изявление на Нейно превъзходителство посланика на САЩ за “24 часа” Бъдещето на България зависи от собствените ѝ усилия за провеждане на необходимите реформи за гарантиране на прозрачност, отчетност и добро управление

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо