Деница Сачева заслужава похвала, че изръмжа на т.нар. майки

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8872133 www.24chasa.bg

Министър Деница Сачева заслужава похвала, че честно каза това, което си мислят хиляди, че т.нар. майки на деца с увреждания превърнаха в професия демонстрирането на уврежданията им и присламчването към всякакви демонстрации. Разбира се, че е ужасно да имаш дете, на което се налага да се движи с количка, но няма нито един разумен аргумент такова дете да се влачи по блокади.

Това си е чиста злоупотреба с болен човек, каквото са всъщност тези деца. И дали ги използваш за политическа демонстрация, или за обикновена просия, няма никаква разлика - еднакво безчовечно е.

Животът е несправедлив, но за сметка на това - кратък. Но никой няма право да използва нещастието - своето или на децата си, с користни цели. Системното изкарване на увредени деца по протестите може би събужда съчувствие, но е признак за липса на аргументи. Гражданският протест трябва да казва ясно какво цели - той трябва да въздейства на разума, а не на чувствата.

Материала по темата четете тук.

  • Баровците ще платят по 300-400 лева глоба, но щетите са много по-големи

    Баровците ще платят по 300-400 лева глоба, но щетите са много по-големи

    Тези дни се разбра, че въпреки наложените ограничения заради коронавируса някои любители на забавленията не се отказват и вдигат щури купони. За тях можеше дори да не се разчуе, ако някой не беше издал четата. Схемата вече е добила популярност - има парола, с която “посветените” влизат в ресторанта или бара
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност