Деница Сачева заслужава похвала, че изръмжа на т.нар. майки

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8872133 www.24chasa.bg

Министър Деница Сачева заслужава похвала, че честно каза това, което си мислят хиляди, че т.нар. майки на деца с увреждания превърнаха в професия демонстрирането на уврежданията им и присламчването към всякакви демонстрации. Разбира се, че е ужасно да имаш дете, на което се налага да се движи с количка, но няма нито един разумен аргумент такова дете да се влачи по блокади.

Това си е чиста злоупотреба с болен човек, каквото са всъщност тези деца. И дали ги използваш за политическа демонстрация, или за обикновена просия, няма никаква разлика - еднакво безчовечно е.

Животът е несправедлив, но за сметка на това - кратък. Но никой няма право да използва нещастието - своето или на децата си, с користни цели. Системното изкарване на увредени деца по протестите може би събужда съчувствие, но е признак за липса на аргументи. Гражданският протест трябва да казва ясно какво цели - той трябва да въздейства на разума, а не на чувствата.

Материала по темата четете тук.

  • Министър Ангелов заслужи похвала

    Министър Ангелов заслужи похвала

    С решението в инфекциозната болница на София да се създаде координационен център по COVID-19 министър Костадин Ангелов заслужи поздравленията на колегите си. Това е проста мярка, която ще премахне обикалянето на линейки с болни от болница в болница, ако даденият пациент е съмнителен за COVID-19, и от този център ще се разпределя къде да бъде
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи