Виктор Димчев: Снощи на протеста имаше 407 души

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8877780 www.24chasa.bg

"В търсене на отговора как на един и същи площад се събират стотина/ци и десетки хиляди.
Слаб съм по физика." 

Така, публикувайки снимка с цифрата "407" души, Виктор Димчев, който е фотограф, тв продуцент и един от организаторите на протестите през 2013 година сметка колко души са били снощи на протеста В София.

И обясни:

Виктор Димчев: Снощи на протеста имаше 407 души

"Второ ниво упражнение за броене на протест. Тази вечер вземаме епизод от живото включване на БНТ в по-късен час, 20:30 минути.

Виктор Димчев
Виктор Димчев

Упражнението отнема 5 минути". 

Това написа Димчев на стената си във фейсбук снощи.

Той активно се занимава с протестна дейност от 30 г. и от тогава брои протестиращите по панорамни снимки и кадри от дрон.

"Правя уточнението, че има много хора, които не се отзоваха на призива на проф. Минеков да отидат към МС, за да изразят исканията си, и някои от тях останаха в сенките край Президентството. По блокадите и по Царя също има известно количество хора, все пак това са неофициални летни пешеходни зони.

Колко протестиращи приблизително (+/- 1-2%) има на снимката? Отговорът във втората снимка", написа още Виктор Димчев. Интервю с него може да прочетете ТУК.

  • Да ценим преподавателите - инак няма как да сме успешна нация

    Да ценим преподавателите - инак няма как да сме успешна нация

    Някой може да агитира, че дадените допълнително 50 млн. лв. за по-високи заплати на преподавателите във висшите училища са едва ли не в графата “предизборни”. Такава агитация би била глупава и късогледа. Първо, защото тези 50 милиона не се дават даром - причината е, че българските университети в последните години наблегнаха на реформите
  • Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Уважаемият вицепремиер Томислав Дончев вчера от трибуната на парламента сподели, че енергията, обхванала една част от българското общество, която е на площадите, ще бъде пропиляна, ако не доведе до промени. Какво трябва да се промени според него - законодателната рамка, дори и конституцията, за да може държавата да изпълни една от основните си