Любо Денев: Не желая да се смесвам с тълпата, която блокира улиците

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8879261 www.24chasa.bg
Любомир Денев СНИМКА: Фейсбук

"Не съм на протестите и няма да ида, защото не вярвам на никого. Което означава, че не вярвам и на тези, които ще сменят сегашните управници. Не желая да се смесвам с тълпата, която нарушава законите в „името на закона“ и която блокира улиците, нарушавайки по ултимативен, авторитарен и тоталитарен начин правото на несъгласните с нея да я ползват!". Това написа в профила си във фейсбук композиторът Любомир Денев.

"Това, че някой не вижда големите личности от културата, науката и изкуството сред протестиращите, нека се замисли какво означава това - вероятно те също се въздържат да се идентифицират с тях, а още по-важно е да не се изисква да прикачваме изкуството и културата към политиката. Политиците се сменят, истинските творци трябва да останат независими.

Когато видя че някой е застанал пред камерата с тъпан и знаме в ръка, веднага се усъмнявам в чистите му намерения и съм убеден, че използва момента да си прави реклама и добива по-голяма популярност. Ами нека си протестира анонимно, като безименна част от тълпата… ама не.

Още нещо – във време на епидемия се струпват на едно място хора без да спазват дистанция, крещят и пр., това показва също незачитане, недисциплинираност, създава се безредие и хаос. Не приемам че този протест е всенароден, и не съм упълномощил никого да ме представлява.

БЕЗ МЕН!"

  • Да ценим преподавателите - инак няма как да сме успешна нация

    Да ценим преподавателите - инак няма как да сме успешна нация

    Някой може да агитира, че дадените допълнително 50 млн. лв. за по-високи заплати на преподавателите във висшите училища са едва ли не в графата “предизборни”. Такава агитация би била глупава и късогледа. Първо, защото тези 50 милиона не се дават даром - причината е, че българските университети в последните години наблегнаха на реформите
  • Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Уважаемият вицепремиер Томислав Дончев вчера от трибуната на парламента сподели, че енергията, обхванала една част от българското общество, която е на площадите, ще бъде пропиляна, ако не доведе до промени. Какво трябва да се промени според него - законодателната рамка, дори и конституцията, за да може държавата да изпълни една от основните си