Министър Ангелов заслужи похвала

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8882097 www.24chasa.bg

С решението в инфекциозната болница на София да се създаде координационен център по COVID-19 министър Костадин Ангелов заслужи поздравленията на колегите си. Това е проста мярка, която ще премахне обикалянето на линейки с болни от болница в болница, ако даденият пациент е съмнителен за COVID-19, и от този център ще се разпределя къде да бъде насочен.

Прави впечатление масовото одобрение сред лекарите. По принцип съсловието е критично настроено към властта и овластените си колеги, но това се одобрява масово. Докато много мерки преди се критикуваха, осъждаха, подлагаха на съмнение, за това не може да се чуе дори един глас против.

Всъщност най-големият проблем пред епидемията в България е осигуряването на квалифицирани специалисти в рамките на нормални денонощни смени, тъй щото да има кой да се грижи за заразените. Предпазването на медицинските екипи е ключово, затова една проста организационна мярка се приема толкова възторжено. Защото дава глътка въздух на лекарите, медицинските сестри и санитарите.

  • И “морков” срещу неразумното шофиране

    И “морков” срещу неразумното шофиране

    Черните статистики по българските пътища не престават да стряскат. Пътна полиция отчита намаление на катастрофите, ранените и загиналите, но това вероятно е резултат и от факта, че през пролетта движението на коли по пътищата значително намаля заради коронавируса. С други думи, проблемът продължава да е как да променим неизтребимата нагласа на
  • Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Уважаемият вицепремиер Томислав Дончев вчера от трибуната на парламента сподели, че енергията, обхванала една част от българското общество, която е на площадите, ще бъде пропиляна, ако не доведе до промени. Какво трябва да се промени според него - законодателната рамка, дори и конституцията, за да може държавата да изпълни една от основните си