Говорителят на НСО към Николай Марков: Трябва да развенчаеш мита, че си полковник

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8890029 www.24chasa.bg
Веселин Нинов КАДЪР: bTV

Говорителят на НСО Веселин Нинов се обърна към бившия гард от службата Николай Марков по повод обвиненията му, че униформен е нападнал журналист на конференцията на ГЕРБ в София Тех Парк.

Ето какво написа Нинов във фейсбук:

"Обръщам се към плеядата споделящи колажи върху чужди кадри и стопкадри от последните дни, фокусът на които бяха лица на НСО по време на работа. Внушенията бяха за съпричастност на служители на НСО с форми на насилие, проявени на публично събитие. На едната - че ги координира, видите ли, защото те бягат от нея. А другият беше сравняван визуално с едно от лицата, които посягаха на журналисти и биха граждани. При това върху кадър на Веско Боришев, който, струва ми се, имаше съвсем различна идея.

Е, "биячите" ги идентифицираха, задържаха ги, повдигнаха им обвинения. Неориентирани хора за по 500 лева.

Питам живеещите тук някой ще поднесе ли извинение на хората, които бяха клети, псувани, мъкнати от коментар на коментар и т.н.? Деца, близки, приятели, колеги, нещо, м? Дали си нямат? Или си нямат достойнство?

Или да питам "експерта по национална сигурност", който вероятно е експерт по нещо, но не знам още какво точно - като нарочи за служители на НСО платени полупълнолетни, как ще ти вярват занапред бе, пич? Между другото първото, което трябва да направиш, е най-после да развенчаеш мита, че си полковник.

Потресен съм, че толкова много хора, огромна част от тях с претенции, могат да покажат нагледно най-тежкия порок на конспиративното мислене: напълно съзнателно да тиражираш абсурди, дори визуални.

Наблюдавах и още един абсурд - много по-тревожен от повсеместното хулене. И това е абсурдът да помогнеш на някого, да предотвратиш насилие и да те нарочат не просто за помагач, а за координатор на насилниците. И това го направи един от потърпевшите. Изумително е колко е лесно да преминеш от фазата на търсене към фазата на намиране на изкупителните жертви при първия удал ти се случай да си го изкараш на някого, лесен да бъде идентифициран, защото е служител на НСО. В случая. Защото, видно е, няма как да си го изкараш на бияча. Затова ще си го изкараш на тоя, който те е отървал. Трябва да напомня, че от този подход на мислене са произтекли много лоши работи в историята.

Да отговаряш на всички коментари и внушения е като да биеш рояк мухи с пръчка. Не ангажирам никого с коментара си и всичко е строго лично. Айде жужете си със здраве." 

  • Епопея от страдания за сгрешените винетки. А как ли ще е на вота с машините

    Епопея от страдания за сгрешените винетки. А как ли ще е на вота с машините

    От всичките 4 милиона и 250 хиляди винетки, купени в “електронната ера” за последната година и половина, двайсет хиляди са били с грешно подадени данни. И поради тази причина следва епопея от глоби и страдания за онези шофьори, които не са внимавали. На пръв поглед процентът на грешките е пренебрежимо нисък
  • Барни Ръбъл в тола, а не в правосъдното министерство

    Барни Ръбъл в тола, а не в правосъдното министерство

    Английският е задължителен, все пак сме в ЕС Барни Ръбъл се оказа в тола, а не в провосъдното министерство. Почти в третото десетолетие на ХХI век в една държава от ЕС е необходимо да мине половин час, за да ти активират винетката. Нещо невиждано и нечувано. След половин час спокойно могат да те хванат точно 10 пъти в нарушение