Петко Симеонов: Поведението на президента Радев е недопустимо

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8892130 www.24chasa.bg
Петко Симеонов Снимка: Архив

"Без институции няма държава! Изборите и изборните цикли - за и в тях (парламентарни, президентски, общински, съдийски, прокурорски, за ръководители и членове на различни структури) са базови за демокрацията.

Като имам предвид това и се съобразявам с конституцията, смятам, че президентът Радев има недопустимо поведение.Той се държи като военен пилот, а не като държавен глава. За държавния глава политическо действие вън от институциите, рушащо изборното начало на демокрацията, е абсурдно!

Време е специалистите-конституционалисти, да кажат така ли е".

Това написа във фейсбук Петко Симеонов, който е български учен, писател и политик, съучредител на Съюза на демократичните сили.

  • Да ценим преподавателите - инак няма как да сме успешна нация

    Да ценим преподавателите - инак няма как да сме успешна нация

    Някой може да агитира, че дадените допълнително 50 млн. лв. за по-високи заплати на преподавателите във висшите училища са едва ли не в графата “предизборни”. Такава агитация би била глупава и късогледа. Първо, защото тези 50 милиона не се дават даром - причината е, че българските университети в последните години наблегнаха на реформите
  • Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Уважаемият вицепремиер Томислав Дончев вчера от трибуната на парламента сподели, че енергията, обхванала една част от българското общество, която е на площадите, ще бъде пропиляна, ако не доведе до промени. Какво трябва да се промени според него - законодателната рамка, дори и конституцията, за да може държавата да изпълни една от основните си