Адът се премести до границата с Турция - пожарите пак носят бедствие

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8893258 www.24chasa.bg

Всяко лято заради дребни безобразия, недоглеждане или направо тотално безхаберие из България пламват пожари. И тази година няма да ни се размине. Заради бушуващите пожари в Югоизточна България адът буквално се пренесе до границата с Турция.

Жителите на няколко селища са пред евакуация, а наред с горските служители и военни с хеликоптер се опитват да спрат настъплението на огнената стихия. Пожарникарите, които се борят с пламъците, признават, че ситуацията е извън контрол и най-важното е да се опазят животът и домовете на застрашените села.

Учудващо е колко безотговорни може да бъдат понякога хората. Още по-странно е, когато въпреки непрестанните предупреждения за опасностите от пожари в цялата страна заради сушата и високите температури никой не спазва правилата. Палят се стърнища, правят се пикници в гората, но без да се спазват елементарните правила за безопасност. А после идва ужасът от огъня, защото борбата с пожарите невинаги завършва с щастлив край.

  • Да ценим преподавателите - инак няма как да сме успешна нация

    Да ценим преподавателите - инак няма как да сме успешна нация

    Някой може да агитира, че дадените допълнително 50 млн. лв. за по-високи заплати на преподавателите във висшите училища са едва ли не в графата “предизборни”. Такава агитация би била глупава и късогледа. Първо, защото тези 50 милиона не се дават даром - причината е, че българските университети в последните години наблегнаха на реформите
  • Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Уважаемият вицепремиер Томислав Дончев вчера от трибуната на парламента сподели, че енергията, обхванала една част от българското общество, която е на площадите, ще бъде пропиляна, ако не доведе до промени. Какво трябва да се промени според него - законодателната рамка, дори и конституцията, за да може държавата да изпълни една от основните си