Рисковете на живото предаване - политиците трябва да ги знаят

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8896649 www.24chasa.bg

Купища въпроси остават без отговор след лайфа, който си направи лидерът на “Да, България” от Орлов мост.  Тези въпроси вероятно ще го преследват още дълго в политическата му кариера.

Впрочем студентите по журналистика още във втори курс учат за рисковете на живото предаване. Всеки професионалист трябва да е подготвен за тях и да бъде на висотата на живото излъчване, защото изненадите дебнат отвсякъде, а публиката е нащрек за всеки гаф и не прощава великодушно грешките.

Та хубаво е да се правят лайфове, с тях публиката, както се казва, става съучастник в едно или друго събитие. Освен това помагат, когато някой иска да си вдигне рейтинга, както стана например с лодката на “Росенец”. Но всеки политик, който се увлича по този жанр, трябда да е готов и за рисковете на живото предаване. Както стана например след “включването” на Димитър Ламбовски, от което не се разбра кой е звънял на Маджо и дали наистина това е било важно за Христо Иванов.

  • Да ценим преподавателите - инак няма как да сме успешна нация

    Да ценим преподавателите - инак няма как да сме успешна нация

    Някой може да агитира, че дадените допълнително 50 млн. лв. за по-високи заплати на преподавателите във висшите училища са едва ли не в графата “предизборни”. Такава агитация би била глупава и късогледа. Първо, защото тези 50 милиона не се дават даром - причината е, че българските университети в последните години наблегнаха на реформите
  • Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Уважаемият вицепремиер Томислав Дончев вчера от трибуната на парламента сподели, че енергията, обхванала една част от българското общество, която е на площадите, ще бъде пропиляна, ако не доведе до промени. Какво трябва да се промени според него - законодателната рамка, дори и конституцията, за да може държавата да изпълни една от основните си