По-строги мерки срещу вируса там, където има повече случаи

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8903708 www.24chasa.bg

Да се затваря цялата държава заради увеличените случаи на заразени с коронавирус очевидно не е добра идея. Затова не само в България, но и в Германия, Франция, Англия не искат да се връщат към този тежък режим. Първо, защото хората допълнително се натоварват и изнервят, и второ - защото това пряко удря по икономиката. Затова и в някои страни прилагат варианта със “затягане на коланите” в онези региони, където има най-много заразени.

И у нас тези дни се видя, че има сериозен проблем с болницата в Добрич. Явно нещо не е било наред с организацията на работа в нея, щом на един коридор може да се срещат болни от вируса с други пациенти. Затова няма да е излишно, ако в града се приложат по-строги мерки. Това ще намали риска градът и регионът да станат сериозно гнездо със заразени.

Пловдив вече даде пример как може да стане това, като въвежда носенето на маски на открито при събития с много участници. Въвеждането на по-строги мерки в най-засегнатите региони може да ни спести нови драстични мерки за цялата страна, ако искаме да спрем вълната от заразени.

  • Епопея от страдания за сгрешените винетки. А как ли ще е на вота с машините

    Епопея от страдания за сгрешените винетки. А как ли ще е на вота с машините

    От всичките 4 милиона и 250 хиляди винетки, купени в “електронната ера” за последната година и половина, двайсет хиляди са били с грешно подадени данни. И поради тази причина следва епопея от глоби и страдания за онези шофьори, които не са внимавали. На пръв поглед процентът на грешките е пренебрежимо нисък
  • Барни Ръбъл в тола, а не в правосъдното министерство

    Барни Ръбъл в тола, а не в правосъдното министерство

    Английският е задължителен, все пак сме в ЕС Барни Ръбъл се оказа в тола, а не в провосъдното министерство. Почти в третото десетолетие на ХХI век в една държава от ЕС е необходимо да мине половин час, за да ти активират винетката. Нещо невиждано и нечувано. След половин час спокойно могат да те хванат точно 10 пъти в нарушение