Зла ирония - дрогиран пак убива на пътя като ужаса с Милен Цветков

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9013005 www.24chasa.bg

По зла ирония на съдбата по-малко от пет месеца след смъртта на журналиста Милен Цветков историята драматично се повтаря.

Пак дрогиран шофьор, както беше и при Цветков, причини тежка катастрофа в Айтос. Спрелите на червен светофар коли са помлени, млада жена изгоря като факла в един от общо 13-те ударени автомобила, друга се бори за живота си.

Когато Милен Цветков загина навръх Великден, всички бяха покрусени от нелепата му смърт. И пак всички настояваха да се сложи край на това безумие - да се допускат дрогирани водачи на пътя. Има само една разлика - единият виновник беше с джип, а този в Айтос е с тир. А да се качиш дрогиран на толкова тежък камион и да се спускаш към светофар в града, е все едно да въоръжиш луд с картечница и да го пуснеш да се разхожда.

Толкова много приказки се изговориха след драмата с Милен Цветков и толкова нищо не се направи. И все пак - трябва да има сила, която да спре дрогираните на пътя! Иначе ще продължим да броим невинни жертви и да гледаме безпомощно как безотговорни типове отнемат човешки живот.

  • Това не е спор за карикатури, а за лидерството на християнския и ислямския свят

    Това не е спор за карикатури, а за лидерството на християнския и ислямския свят

    Конфронтацията между френския президент Еманюел Макрон и турския държавен глава Реджеп Таип Ердоган не е просто спор “за” и “против” карикатурите на пророка Мохамед, нито дискусия за това кой как разбира свободата на словото. Това, което се случва между тях, е фундаментален сблъсък, от който явно и двете страни вярват
  • Бойко Василев

    “Панорама” - журналистика, която не стои в агитките, а между тях

    Всеизвестно е, че не “Панорама” е причина и цел на протеста в петък вечер. Причакването на гости след предаването се е случвало и преди - през 2013-а и през 90-те. Ние уважаваме всичките си гости. Те се събират около една маса и изразяват различни мнения. Каним ги да отговарят на въпроси, а не да търпят публични обиди