Грозно е деца да са мотор за политически протест

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9024244 www.24chasa.bg

Едни гласовити майки продължават да надвикват всичко останало със своите искания. И главно - да търсят скандала и екшъна. Става дума за майките от “Системата ни убива”. В сряда те опитаха да блокират входа на парламента, дори бяха довели едно от децата си. Това тяхно начинание явно беше нещо като опит да се повтори при по-високи градуси онази сценка с качената на прозореца на бившия партиен дом медицинска сестра.

Не се разбира какви точно са исканията на майките на деца с увреждания - поне в последно време те не са обявявали имат ли нерешени социални въпроси. Не е ясно от какво са недоволни, но искат само едно - оставка на правителството, и докато това не станело, щели да блокират входа на парламента.

Което си е политически ултиматум. Дали те обаче съзнават, че така стават мотор за амбициите на Мая Манолова, която припозна майките като своя ракета носител за бъдеща политическа кариера още по времето, когато беше омбудсман? Дано си дават сметка, че никак не е подходящо да използват болни деца като политически аргумент.

  • За пенсиите чуйте синдикатите - идеята е 
разумна

    За пенсиите чуйте синдикатите - идеята е разумна

    Всички знаем, че пенсиите у нас са ужасно ниски. През последните години управляващите вдигат с много повече от законовото швейцарско правило само най-ниските. Това е добре, но така се руши пенсионната система, а и не е справедливо. Да, немислимо е човек да преживява с 250 лв. на месец, но той може да се подкрепи чрез социалното подпомагане
  • Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Уважаемият вицепремиер Томислав Дончев вчера от трибуната на парламента сподели, че енергията, обхванала една част от българското общество, която е на площадите, ще бъде пропиляна, ако не доведе до промени. Какво трябва да се промени според него - законодателната рамка, дори и конституцията, за да може държавата да изпълни една от основните си