Грозно е деца да са мотор за политически протест

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9024244 www.24chasa.bg

Едни гласовити майки продължават да надвикват всичко останало със своите искания. И главно - да търсят скандала и екшъна. Става дума за майките от “Системата ни убива”. В сряда те опитаха да блокират входа на парламента, дори бяха довели едно от децата си. Това тяхно начинание явно беше нещо като опит да се повтори при по-високи градуси онази сценка с качената на прозореца на бившия партиен дом медицинска сестра.

Не се разбира какви точно са исканията на майките на деца с увреждания - поне в последно време те не са обявявали имат ли нерешени социални въпроси. Не е ясно от какво са недоволни, но искат само едно - оставка на правителството, и докато това не станело, щели да блокират входа на парламента.

Което си е политически ултиматум. Дали те обаче съзнават, че така стават мотор за амбициите на Мая Манолова, която припозна майките като своя ракета носител за бъдеща политическа кариера още по времето, когато беше омбудсман? Дано си дават сметка, че никак не е подходящо да използват болни деца като политически аргумент.

  • Защо са важни “зелените коридори”

    Защо са важни “зелените коридори”

    “Зелените коридори” за ваксинация са другото име на хаоса, заяви разпалено един микробиолог, кандидат за депутат. Друг отговорен политик със замах ги определи като провал на плана за ваксиниране. С две думи - някои се опитват да превърнат “зелените коридори” и въобще поставянето на ваксините в удобна политическа боксова круша
  • Георги Марков

    Георги Марков: С кого ще сменят Бойко? С Мангъра, Христо, Бабикян?

    Тези избори не са шега, че са по време на война. Вече прогнозирах, че Бойко с джипката - СИМВОЛ НА НАПРАВЕНОТО, ще бъде победител. За 5-ти пореден път ще бие БСП, според мен с 5%. Обещах ви в „Прогнозите на Георги Марков“ да кажа какво правителство ни чака: Според мен, ще се играе 2013 г. – победените ще направят правителство