Грозно е деца да са мотор за политически протест

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9024244 www.24chasa.bg

Едни гласовити майки продължават да надвикват всичко останало със своите искания. И главно - да търсят скандала и екшъна. Става дума за майките от “Системата ни убива”. В сряда те опитаха да блокират входа на парламента, дори бяха довели едно от децата си. Това тяхно начинание явно беше нещо като опит да се повтори при по-високи градуси онази сценка с качената на прозореца на бившия партиен дом медицинска сестра.

Не се разбира какви точно са исканията на майките на деца с увреждания - поне в последно време те не са обявявали имат ли нерешени социални въпроси. Не е ясно от какво са недоволни, но искат само едно - оставка на правителството, и докато това не станело, щели да блокират входа на парламента.

Което си е политически ултиматум. Дали те обаче съзнават, че така стават мотор за амбициите на Мая Манолова, която припозна майките като своя ракета носител за бъдеща политическа кариера още по времето, когато беше омбудсман? Дано си дават сметка, че никак не е подходящо да използват болни деца като политически аргумент.

  • Да стават ли партийните лидери министри, или да стоят в парламента

    Да стават ли партийните лидери министри, или да стоят в парламента

    Докато продължават преговорите за редовно правителство, на дневен ред идва важният въпрос да стават ли партийните лидери министри, или да останат в парламента. Темата е особено актуална, тъй като в новата коалиция (ако подпишат споразумение) лидерите ще са повече от пръстите на едната ръка. За водачите на “Продължаваме промяната” работата е ясна -
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо