Грозно е деца да са мотор за политически протест

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9024244 www.24chasa.bg

Едни гласовити майки продължават да надвикват всичко останало със своите искания. И главно - да търсят скандала и екшъна. Става дума за майките от “Системата ни убива”. В сряда те опитаха да блокират входа на парламента, дори бяха довели едно от децата си. Това тяхно начинание явно беше нещо като опит да се повтори при по-високи градуси онази сценка с качената на прозореца на бившия партиен дом медицинска сестра.

Не се разбира какви точно са исканията на майките на деца с увреждания - поне в последно време те не са обявявали имат ли нерешени социални въпроси. Не е ясно от какво са недоволни, но искат само едно - оставка на правителството, и докато това не станело, щели да блокират входа на парламента.

Което си е политически ултиматум. Дали те обаче съзнават, че така стават мотор за амбициите на Мая Манолова, която припозна майките като своя ракета носител за бъдеща политическа кариера още по времето, когато беше омбудсман? Дано си дават сметка, че никак не е подходящо да използват болни деца като политически аргумент.

  • Отваряйте си очите в хибридния свят - и измамниците са онлайн

    Отваряйте си очите в хибридния свят - и измамниците са онлайн

    Искаме или не, все повече ежедневни дейности се пренасят онлайн. От срещите и разговорите, през сделки и разплащания, учене и работа. Трендът се развиваше и преди пандемията, но тя даде силен тласък на преминаването на живота в “хибриден” режим. Няма как човек да се изолира от все по-разширяващата се вселена на безжичните мрежи, приложенията