Да върнем честността в пенсиите - да преизчислят всички, а не само минималната

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9028310 www.24chasa.bg

Който и да е човекът от управляващите, сетил се, че не е нормално да се вдига само минималната пенсия, трябва да бъде похвален.

Защото в последните години под натиска на политиците от “Обединени патриоти” пенсионната система в България стана възможно най-нечестната.

Увеличението само на минималната пенсия просто лека-полека щеше да изравни доходите на всички възрастни хора, независимо колко са работили и какви осигуровки са плащали.

Ако искат управляващите да са максимално честни обаче, е крайно време да преизчислят всички пенсии. И още нещо важно и съществено - да премахнат тавана на пенсиите, който ограничава доходите на онези възрастни хора, които са се осигурявали максимално, и то през повечето време, докато са били на работа. Крайно време е да върнем честността в пенсиите!

  • Отличниците на България

    Отчаянието е грях, младите и умните ще ни спасят (Видео)

    Поуката от тазгодишната церемония по отличаване на “Отличниците на България” е, че умните хора са нашата надежда за избавление. “Отличниците на България” е кампания на “24 часа”, която правим за четвърти път и този път бе онлайн, в която награждаваме млади българи с изключителни постижения, не просто деца, които са получили шестици
  • Бойко Василев

    “Панорама” - журналистика, която не стои в агитките, а между тях

    Всеизвестно е, че не “Панорама” е причина и цел на протеста в петък вечер. Причакването на гости след предаването се е случвало и преди - през 2013-а и през 90-те. Ние уважаваме всичките си гости. Те се събират около една маса и изразяват различни мнения. Каним ги да отговарят на въпроси, а не да търпят публични обиди