Вежди Рашидов: Самозванци яхнаха енергията на младите хора

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9036165 www.24chasa.bg
Вежди Рашидов

Прави чест в цялата тази почти всенародна тишина поведението на Станислав Недков - Стъки

Диалогът, който е много необходим във всяко демократично общество, се води със страна, която има ясни искания и позиции, за да може да се намерят допирните точки и компромисите, които да решат всеки проблем.

Енергията на младите хора, които сигурно имат какво да искат за себе си, обаче не е формулирана и не е ясна при наличието на хора, обсебили протеста, които години наред положиха усилия да бъдат що годе разпознаваеми единствено намирайки среда, в която да плюят и нападат хора, по-известни по-смислени от самите тях. От тези, които са обсебили протеста, обществото два месеца слуша едни мразещи, подстрекаващи, заплашващи, арогантни думи, едно трио има поведение, характерно за анархофашизма, чиито послания са само омраза и негативизъм, насъскващ крайно безхаберни хора, носещи същите качества. Резултатът е това, че младите, интелигентни и образовани за разлика от тях младежи осъзнаха това кой точно иска да яхне тяхната млада енергия и се оттеглиха настрани.

Когато има само омраза, мъст, призиви за насилие и отмъщение и нито едно послание за бъдещето на хората, то тогава човек трябва да е напълно заблуден, за да върви след такива призиви. А лично за мен хората, яхнали протеста, са хора без никаква биография, без да имат каквато и да е реализация в живота. Единственото, което насочи медийните прожектори върху тях, е това, че те станаха известни, плюейки известни и смислени хора. Няма да се учудя, ако скоро отровното трио стане гнусната четворка. Е, какво да се прави – като че ли това е добра храна за медийно пространство заради лъжливи рейтинги.

Смислената част от обществото реагира много остро срещу обругаването, оскверняването и унищожаването на паметници на културата за сметка на оторизираните за това ведомства и органи, които веднага трябваше да приложат закона и да потърсят отговорност от вандалите. Прави чест в цялата тази почти всенародна тишина поведението на Станислав Недков - Стъки, който имаше мъжеството да застане достойно със своето име и да отстоява своята позиция и мнение пред някакво трио, което всяка вечер еректира върху цялото общество със своето негативно мнение и оплюва всичко, което е различно от тяхното „различно„ мислене.

Тъжно е в 21-ви век да няма достатъчно хора да застанат с позицията си до този шампион мъжкар, за да изразят мнение, което иначе подкрепят, но не публично, както трябва да бъде. Горко на държава, където обикновени граждани апелират към законност и държавност, докато законните органи мълчат. Аз лично поздравявам този мъж.

Не виждам повод за протести, а виждам повод за проява на разум, хората да бъдат активни и на изборите да направят своя свещен, цивилизован и демократичен избор, което да им даде възможността да поемат отговорността, за да изменят това, което те желаят. И едновременно с това да могат да носят отговорност за своя избор. А колкото до неясните за какво искани оставки – изборите ще решат кой да управлява държавата. Няма вечна власт, едни си отиват, други идват – това е демокрацията. Важно е това да се случва за по-доброто бъдеще на хората.

  • Господа запалянковци, сами ще сте си виновни за мачове без публика

    Господа запалянковци, сами ще сте си виновни за мачове без публика

    Господа запалянковци, май предобрихте нещата. След мача на ЦСКА с румънския ЧФР (Клуж) любимият им отбор получава предупреждение от УЕФА за неспазване на противоепидемичните мерки. Нищо чудно това да не остане само предупреждение. Европейската централа обаче няма право да налага наказания заради неспазване на въпросните мерки
  • Бойко Василев

    “Панорама” - журналистика, която не стои в агитките, а между тях

    Всеизвестно е, че не “Панорама” е причина и цел на протеста в петък вечер. Причакването на гости след предаването се е случвало и преди - през 2013-а и през 90-те. Ние уважаваме всичките си гости. Те се събират около една маса и изразяват различни мнения. Каним ги да отговарят на въпроси, а не да търпят публични обиди