Унгария и Полша бяха, са и ще бъдат непослушни

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9050362 www.24chasa.bg
Георги Марков - депутат от гражданската квота на ГЕРБ и бивш конституционен съдия

Измислиха инструмент, с който да ги наказват - бухалката "върховенство на правото", а "вината" им е, че избраха консервативни християнски правителства

В своя статия "Във време на зараза Брюксел поставя хляба пред морала" журналистката Пламена Томева удари в десетката. Прямо и безапелационно тя нарече Полша и Унгария "непослушните" и е абсолютно права, но понеже е млада, а и "24 часа" има много млади читатели, искам да добавя - Унгария и Полша не само наистина са непослушни, но и бяха много непослушни при комунизма и тепърва ще бъдат непослушни. Вижте защо:

1. Унгария и Полша бяха непослушни, ама много непослушни при комунизма, за разлика от нас. Унгарците бяха толкова непослушни, че се вдигнаха на всенародно въстание срещу комунизма и съветските танкове през 1956 г. Едни се биха с голи ръце срещу 3000 съветски танка. За съжаление, бяха предадени от Запада, който не се намеси. Пред сградата на красивия унгарски парламент в подземие има мемориал, в който всеки млад българин може да види покъртителни кадри от драматичното въстание, започнато от будапещенските студенти.

Статията на журналистката на
Статията на журналистката на "24 часа" Пламена Томева, която е повод за коментара на Георги Марков

През 1989 г. на 19 август в гр. Шопрон на прословутия паневропейски пикник, а после на 11 септември унгарците прерязаха телената ограда на границата с Австрия и падна желязната завеса. Десетки хиляди източногермански туристи минаха на запад. "Danke Ungarn! - "Благодаря, Унгария!" (от нем. ез.) Вие нанесохте първия удар в снагата на световния комунизъм през 1956 г. и съборихте първата тухла от Берлинската стена през 1989 г." Това са думи на великия Хелмут Кол в деня на обединението на Германия.

Полша пък даде на света своята уникална 10-милионна "Солидарност" и легендата Лех Валенса. Още през 1989 г.,

когато ние плахо

говорехме за

перестройка,

те свалиха

комунистите

от власт

Прав е Орбан, когато по случай 30-годишнината от започнатите от унгарските студенти и унгарския свещеник Ласло Тьокеш промени заяви: "Ако бяхме чакали Запада, още щяхме да сме във Варшавския договор и СИВ."

2. Полша и Унгария са непослушни и днес. Пръв Виктор Орбан още през 2015 г. затвори границата след безумния призив на Меркел: "Елате, ще се справим!" Той излезе прав, като нарече мигрантите "ислямски нашественици" и "Троянски кон на тероризма", защото те не ходеха на КПП-тата да си представят паспортите и от какво са репресирани, както изисква Женевската конвенция, а минаваха незаконно границите на суверенни държави. 5 г. по-късно Гърция затвори границите си и всички ръкопляскаха от Брюксел и дойдоха на Орбановата теза. Унгарците отказаха да приемат квоти. Планът "Сорос-Юнкер" на ЕК за разселване на мигранти в различните страни доведе до прословутата реплика на чешкия президент Земан: "Абе, г-жо

Меркел,

вие ги поканихте

на гости, а ги

пращате на обяд

у съседите"

На референдум, проведен в Унгария 99% срещу 1% гласуваха срещу безумното решение на ЕК за квотите. В числа това прави 3 360 000 срещу 50 хил. от гласувалите. Унгария е нашият дом и ние решаваме в него с кого ще живеем, каза непослушният Орбан, а на съвместна пресконференция с Меркел в Берлин заяви в прав текст: "Ако аз водя вашата мигрантска политика, в Унгария ще ме уволнят от работа или ще ме обесят на някой стълб като през 1956 г." "Искаме не мигранти, а унгарски деца", заяви Орбан и направи мащабна програма за развитие на раждаемостта и младото семейство, като започнем от 6-годишния отпуск по майчинство и стигнем до 33 хил. евро подарък от държавата при раждане на трето дете.

Резултатът е налице. Първото 6-месечие на тази година има 45 хил. новородени бебета в повече от същото време на миналата година.
Унгария отхвърли Истанбулската конвенция и забрани джендър идеологията със закон. Ще правим християндемокрация, заяви твърдо Орбан. Полша също се отказа от квотите, каза "не" на миграцията и 2015 г. при драматичното нападение на унгарската граница от активирани от НПО-та мигранти, прати полски войници и полицаи да помагат на унгарските си колеги. Отхвърли Истанбулската конвенция, след като неолибералът Доналд Туск я беше приел, а президентът Дуда, който получи втори мандат, нарече джендър идеологията "по-опасна от комунизъм".

Полша стигна до такова непослушание, че правителството на страната категорично отказа да подкрепи Доналд Туск за шеф на Европейския съвет.

3. Унгария и Полша ще бъдат и за в бъдеще непослушни.

Бухалката

"върховенство

на правото",

заявява Орбан, е "върховенство на изнудването". Истината е, че Брюксел се опитва чрез бухалката "върховенство на правото" да наказва Полша и Унгария само защото тези народи си избраха консервативни и християнски правителства. В Полша 2 пъти с мнозинство 50+1, в Унгария 3 пъти с по две трети.

Унгария и Полша няма да отстъпят от християнския характер на страните си, от етническата хомогенност, от традиционния брак, няма да си дадат Коледа на мигрантите, както това направиха в някои белгийски градове, наричайки коледните празници "зимни". В Унгария и Полша няма да приемат джендър идеологията и за в бъдеще. Що за върховенство на правото е случващото се през годините в Германия?

Хиляди европейки бяха малтретирани в новогодишна нощ пред Кьолнската катедрала и полицията не се намеси, само жалбите са 1200, а кметицата на Кьолн мъдро посъветва жените да ходят на разстояние от мъжете. Страшно върховенство на правото!

Що за върховенство на правото е пролятата кръв при премазването в предколедната вечер в Берлин? Тежките убийства и изнасилвания във Висбаден, Франкфурт, Рьотинген, Кемниц, Кьотен, Фрайбург. Що за върховенство на правото е присъдата от само 8 г. на изверга Абдула, който уби насред площада в градчето Кандел малолетната Мия само за това, че отказва секс? Мотивът на съда е, че животното е бил ревнив. Колко малолетни бяха изнасилени, колко християнска кръв беше пролята?!

Какво да кажем за Франция, където полицаи бяха убити в гръб с керамични ножове от мигранти? Запалиха им катедралата в Нант. Черни жилетки крещят: "Франция не е на французите!". Вътрешният министър Жерар Колон подаде оставка, заявявайки, че Франция не е на 9 планини на гражданска война между исляма и християните, а най-четената книга се оказа "Герила" на г-н Обертан, в която се описва трагедията, която изживява един жандармерист от миграцията на ножа във Франция. Началниците мълчат и медиите мълчат, но фактите са налице, казва той, а на

корицата четирима

полицаи носят

поредния ковчег

на свой колега

А тиражните книги на Дъглас Мъри "Странната смърт на Европа" и на Ив Маму "Великото игнориране", в които с факти се предвещава краят на християнството в Европа?

Полша и Унгария са сигурни страни. В тях няма палене на катедрали, изнасилване на християнки, в това число и на малолетни, няма миграция на ножа. Върховенството на правото е най-висше там, където държавите осигуряват върховната човешка ценност - живота и здравето на гражданите си. Полша и Унгария са моторът на Вишеградската четворка, която е новият мотор на стара Европа (речта на Доналд Тръмп във Варшава). Без тях повече в Европа няма да може да се решават проблеми и те го показаха, като отказаха в съюз с Макрон, Манфред Вебер и Франк Тимерманс за шефове на ЕК.

Специално за "24 часа" една любопитна новина - само преди 2 седмици нидерландският премиер Рюте внесе в парламента на страната си предложение за нов европейски договор без Полша, Чехия и Унгария. Не е за вярване, но е факт. Рюте гони 3 страни, които се бориха за свободата си през комунизма, защото нямали върховенство на правото. Вижте, читатели на "24 часа", върховенството на правото в Нидерландия!

В Утрехт съдът освободи терорист с досие по-дълго от Амстердам до Хага и този идиот отиде с автомат и пред очите на деца разстреля маса народ в трамвая. Това в Полша, Чехия и Унгария не може да се случи. Наследникът на демокрацията и заклет ерген Рюте

гони от Европа

бореца за

демокрация

и баща на 5 деца Орбан. Драги Рюте, Унгария с нищо не е по-малко европейска от Холандия и не трябва служебна бележка за европейска държава. Унгария има метро преди Франция, Австрия, Холандия и Германия; има най-красивия парламент в света, правен с унгарски камък и от унгарски майстори; има първата изкуствена пързалка за кънки в Европа, а унгарците играят водна топка от 1870 г. Преди 150 г. са имали басейн и топка.

През 1915 г. впрочем купонът е бил в Будапеща, а не в Хага, защото цялата аристокрация на Европа е идвала да гледа новия жанр в музиката - оперетата и чудесен спектакъл на Имре Калман "Царицата на чардаша".

На 23 септември стана ясно, че ЕК оттегля проекта "Юнкер-Сорос" за мигрантските квоти, а на 24-и в Брюксел имаше среща на Урсула фон дер Лайен с Орбан, Моравецки и Бабиш, за да коментират новия проект за мигрантски пакт на ЕС. И тримата категорично го отхвърлиха, наричайки го "старият пакт в нови дрехи". Бабиш дори каза: "Проблемът не е какво да ги правим мигрантите, а да не ги пускаме в Европа. В България си има "отровно трио", а Европа - "непослушна тройка".

  • Господа запалянковци, сами ще сте си виновни за мачове без публика

    Господа запалянковци, сами ще сте си виновни за мачове без публика

    Господа запалянковци, май предобрихте нещата. След мача на ЦСКА с румънския ЧФР (Клуж) любимият им отбор получава предупреждение от УЕФА за неспазване на противоепидемичните мерки. Нищо чудно това да не остане само предупреждение. Европейската централа обаче няма право да налага наказания заради неспазване на въпросните мерки
  • Бойко Василев

    “Панорама” - журналистика, която не стои в агитките, а между тях

    Всеизвестно е, че не “Панорама” е причина и цел на протеста в петък вечер. Причакването на гости след предаването се е случвало и преди - през 2013-а и през 90-те. Ние уважаваме всичките си гости. Те се събират около една маса и изразяват различни мнения. Каним ги да отговарят на въпроси, а не да търпят публични обиди